web analytics
Gå till innehåll

Människors lika värde.

Det existerar inte i vår värld tyvärr. Det finns alltid något som tror sig vara bättre än någon annan och kan de få andra att må dåligt ju bättre mår de själva. Skrämmande värld.

Man blir ledsen över att det finns sådana översittare och enbart ser sig själva. De kan gå över andra människor om de anser att den liggande människan inte har något värde.

Det finns många kategorier på sådana människor. Vart jag sätter dom vill jag inte ens nämna. Tror de kan förstå det själva iaf. Om inte. Ja då spelar det mindre roll.

Jag läste i aftonbladet om den unga killen som är förståndshandikappad. Han får inte åka tåg med SJ för SJ. Det tar för lång tid att hjälpa honom av från tåget är deras ursäkt. Skrämmande. Oförlåtligt och oförstående. Iaf för mig som har känslor i kroppen och ett hjärta på rätta stället.

De som inte vill ta med en förståndshandikappad person på ett tåg som behöver hjälp har inte något av det jag just skrev i raderna ovanför. Jag vet att SJ har tider att passa, men herregud. Är inte tågen till för alla??? Mamman har anmält SJ men tyvärr så tror jag inte att det hjälper. Det blir en markering att det inte är ok men det är nog allt med tyvärr.

Det finns ingen finare människor än just förståndshandikappade. De ser verkligheten med helt andra ögon an vad vi andra gör o då menar jag inte det som negativt. Förr tvärtom. Många av dom är hur ärliga som helst o menar enbart gott, men visst. Man ska inte sticka under stolen med att det finns även dom som är tvärtom. De som lever bakom sitt handikapp o gör skit för andra människor. Men de är sällsynta.

Nej. Det är en skrämmande värld vi lever i ibland!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: