web analytics
Gå till innehåll

Mardrömmar

Min 5-åring är inne i en period där han drömmer och vissa drömmar är inte så roliga. Han vaknade i förrgår natt och sa att han hade drömt en mardröm. Vi pratade inte så mycket om det just då för det var mitt i natten och Hampus var trött. Jag sov hos honom den natten och han somnade tryggt igen. I går kväll kom han igen och hade svårt att gå och lägga sig och han tänkte som vanligt på morfar. Jag gick in och lade mig hos honom och pratade en stund. Sen kom vi in på hans drömmar.

Han försökte berätta så gott han kunde och han sa att han var rädd för drömmen. Han tyckte inte om den och det kan jag förstå när jag fick veta vad han hade drömt om. Jag fick ju fråga lite av varje och han sa ja om det var så och nej om det inte var så. Han hade svårt själv att hitta orden.

Han hade drömt att hans lillebror dog. Han hade stått vid bordet o vardagsrummet och dött. Han vet inte hur det gick till men Pontus hade blivit skjuten. Jag frågade om det var någon annan med i drömmen och  det var det inte utan bara Hampus och Pontus. Han såg bara en pistol och den hade råkat gå av sa han.

Stackars liten. Jag förklarade för honom att det bara var en dröm och drömmar är inget som händer i verkligheten och Pontus lever ju. Han finns här sa jag och han lever och mår bra. Hampus somnade i min famn i går med tårarna rinnande nerför sina kinder och jag trodde att mitt hjärta skulle brista.

Det är inte lätt att bara vara 5 år och inte kunna sätta ord på händelser, tankar och känslor. Stackars liten.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

4 reaktioner på ”Mardrömmar

 1. Louise

  Usch vad jobbigt!! Nä det är inte lätt att va så liten och drömma såna otäcka drömmar. Som mamma blir man lite hjälplös, det enda man bara kan göra är att trösta.
  Hoppas det är okej me han nu.
  Kram!!

  Svara
 2. Smulan

  Ja det är svårt för de små. Han mår bra nu. Iaf tills i kväll. Får se om man kan göra något för att det inte ska bli svårt för honom att lägga sig och sova.
  Kram

  Svara
 3. Anna

  Stackars liten, ja ibland är drömmar för verlkiga det har man ju varit med om själv.
  Ibland bra ibland dåliga drömmar!
  Hoppas de blir bättre nu.
  Ha en bra lördag! kram

  Svara
 4. Liljegrens-Spot

  känner igen!
  Vi har i och för sig bara 4 kottar men känner mig ändå hyfsat rutinerad när det gäller anledningar till att få sova hos Mamma och Pappa.
  Hos oss brukar det vara 1 natt med madröm och 3-4 efter med så kallad madröm 🙂
  å andra sidan e det rätt mysigt med ett litet gott värme element vid sidan 🙂
  Jobbigt för dom små liven med madrömmar 🙁
  (såg att du lagt till dig på min sida. Välkommen)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: