Masahiro – Den rätta kniven i köket

Idag skiner solen. Det får den gärna göra över den kommande helgen med. Ja resten av året. Det hade varit skönt. Våren är på ingång och därefter kommer den efterlängtande sommaren. Det betyder grillning kan man säga. Vi grillar ofta på under sommaren. Det är både smidigt och gott. I år ska jag försöka få tag på en riktig kökskniv. Vi har en men jag vill ha en som kan få fina skivor av köttet.

Jag tycker det är svårt att få tag på en riktig bra köttkniv. VI har några stycken men jag tycker att de blir sämre med tiden. Man får nog lägga några extra slantar på en riktig bra kniv men i slutändan så blir det nog det billigaste alternativet.  En knivslip är nog inte helt fel att investera i. De är inte så dyra i heller. Det underlättar arbetet i köket om inget annat.

Hamnade på knifeo.com och där hade dom allt som man behöver gällande knivar. De har en lyxig kniv som är tillverkad i Seki City. Japans bästa knivmarknad. Knivarna har namnet Masahiro och de är inte bara stilrena utan de har ett bra material. Knivstålet uppgår til 58-59 HRC. Skaftet är gjort av kraftigt trä. Dom ser mycket greppvänliga ut. Kanske ska an investera i en sådan kniv?! Allt för att underlätta arbetet i köket!

 

Masahiro

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *