web analytics
Gå till innehåll

Meningen med livet

Meningen med livet. Vad är det? 

Varit i Kalmar med stora dottern. Hon skulle till doktorn och jag skulle träffa min samtalskontakt. Vilket jag gjorde.

Jag är så otroligt glad över att få möjligheten att gå till henne. Hon känner mig mer än vad jag själv gör ibland. Har gått hos henne sedan jag flyttade hit för 13 år sedan. Innan dess var det psykolog i Skåne och dessförinnan var det kvinnojouren. Det är en lång resa jag haft. I väntrummet satt jag och tänkte tillbaka och kom fram till att det är 39 år som jag har kämpat på. Jag var bara 6 år. Ingen ålder.

Det är många tankar och funderingar som gått varma i mitt lilla huvud genom årens gång. Man bearbetar och bearbetar. Ibland känns det som att man står stilla. Ibland backar man. Har man tur så kommer man fram lite grann.
Det är mycket som hänt i mitt liv. Saker som händer runtomkring mig…hela tiden. Det finns inget stop. Ibland undrar jag hur mycket en människa ska orka. Ibland så gör jag inte det och jag dalar ner i depression.

Det är inte lätt att alltid vara så förbannat stark. Jag orkar inte alltid att le och jag orkar inte alltid att vara social. Jag måste få ta andrum och det är det många faktiskt utnyttjar. Det är då dom passar på att sticka kniven i ryggen. Rätt så osmakligt kan jag tycka. Det är inte rent spel. Men det är aldrig det. Alla har vi fått våra lotter här i livet och jag har fått min.

Men allt är inte bara en nitlott. Jag har en underbar familj som jag älskar över allt annat. När jag tittar på mina barn så ser jag att jag faktiskt har gjort något bra här  livet. Jag har fött 7 underbara barn till världen. Gett dom all min kärlek! Hjälpt dom i den mån jag har kunnat, väglett dom. Sen har de tagit sina egna beslut och gjort tabbar som de själva har fått ta konsekvenserna för. De har även gjort många bra saker. De har lärt sig vad livet har att ge. De är inte fullärda vilket man aldrig blir. De tar ansvar för sitt.

Jag har lyckan att få ha alla mina barn i min närhet. De är kanske inte alltid hemma men vi har daglig kontakt. Vi hjälper varandra och vi står varandra mycket nära. Det är inte alla mammor som har det jag har. Det är just detta som jag försöker ta till mig de dagar då man mår mindre bra.

I 39 år har jag kämpat som sagt. Hur tänker en del nu kanske. Jag är bara 45 så hur går det ihop?! Jag var inte gammal när jag fick läran om vuxenlivet. Det är inte lätt för en 6-åring att förstå allt som händer. Inte heller så lätt för en 6-åring att då göra sig hörd. Få andra att förstå att något är fel. I många år har jag levt med skammen och kan göra det än idag men samtidigt så vet jag idag att jag egentligen inte har något att skämmas för. Jag var bara ett barn.

Ibland kan jag fortfarande känna som den där lilla flickan. Känna rädslan och misstänksamheten tar ibland överhand. Jag har svårt för att lita på folk, men jag försöker. Jag vill inte tro något ont om andra människor men man har fått bevisat att det finns många olika sorters människor i vår herres hage.

Jag har svårt för att värdesätta mig själv. Vad mitt liv är värt. Ja jag kämpar på och får göra det tills jag får den eviga vilan. Ibland blir man trött i både kropp och själ bara.

Barn är meningen livet

Som jag skrev så har jag 7 barn men det är inte allt. Jag har ett underbart charmtroll till barnbarn. Ett till är på väg och går allt som det ska så får jag ännu ett barnbarn i slutet på året. Jag älskar barn. De är livets mening för mig. Ljuset i livet <3

Ibland när jag skriver så kan jag bli väldigt personlig men det är för att jag skriver ner det jag tänker för stunden. En del tycker att sådana här personliga saker ska man ha i en dagbok gömd i en byrålåda. Varför? Vem bestämmer det? Jag kommer fortsätta att skriva. Det är mitt val. Det är mitt sätt att bearbeta mina känslor, tankar och funderingar. Men utöver att skriva så är jag som sagt glad över att få ha min samtalskontakt som kan så dom där fröna som jag sedan bara kan vattna. Få mig att se på saker och ting ur ett annat perspektiv.

Meningen med livet

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.