web analytics
Gå till innehåll

Mer än bara en brygga

Det snöar för fullt ute. Vägarna ligger vita. Idag känns det väldigt lång tid till sommaren, men ändå så vänder det snart och våren är i sikte. Det är dagar som idag som man drömmer sig bort till de varma sommardagarna då man går ner till havet för att inta en plats på bryggan. Sitta där och titta ut över havet.  Se in i det oändliga.

På Öland så spelar ju våra bryggor en stor roll. I alla fall på somrarna. Min dotter älskar ju att gå ner i havet från bryggorna. Har inte förstått varför egentligen. Men det beror nog på att hon gärna hoppar i direkt. Hon älskar att dyka därifrån.

Mina två minste barn älskar att gå i från bryggan. På den bryggan vi använder oss av vid havet har två stegar ner till vattnet. En på mitten och en på slutet. På den som sitter på mitten kan mina gå ner och ändå bottna men inte på den som är längst ut. Men fast de bottnar så får de inte gå ut där själva. Man vet aldrig när olyckan kan vara framme.

När jag var mindre var jag rädd för att gå ut på bryggor. Jag tyckte dom såg stora ut och så gick dom ju ut i havet. Jag var rädd för att bryggan skulle flyta iväg. Men det gör dom ju inte så klart. De sitter ju fasta i stolpar, men det tänkte jag inte på som barn.

Det finns olika företag som är specialiserade på just bryggor. Inget man tänker på i vardagen om man inte behöver dom just då, men de finns. Reuterskiöld Snickeri AB är specialister på bryggor men på fasta bryggor med stenkistor eller stolpar på berg som fundament. Ja det är mycket man inte tänker på när man ser på det man har framför sig. Det är ju hantverk i sig.

 

Publicerat den Kategorier Tourn

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.