web analytics
Gå till innehåll

Midsommarfirandet 2015

Det är inte ofta som jag inte uppdaterar min blogg så här många dagar men jag har haft gäster och varit social med mina syskon med familj samt mamma och hennes man. De kom hit i torsdags och åkte hem igår förmiddag. Det har varit en jättetrevlig helg. Det regnade så det blev inga blommor plockade och inga midsommarkransar men vi hade midsommarmat och dukade fint ute på altanen i stället. Det gick lika bra. Det var både gott och trevligt.

Det var sill, ägg, nypotatis och allt annat som tillhör  midsommaren. Vi hade dock inga jordgubbar men väl jordgubbsglass som barnen uppskattade. Det blev en del chips och godis med. Skönt och inte kunna äta så mycket egentligen faktiskt 🙂 Jag åt sakta och fick i mg några sillar, en prinskorv och en liten köttbulle. Det var gott.

Vi gick till gravarna och satte blommor. Jag tog rosorna som vi har i trädgården och blandade det med lite prätkragar. Tack och lov så var det uppehåll då. Jag vattnade och gjorde rent gravstenen med.

Vi grillade på lördagen och stekte upp nypotatisen som blev över. Jag åt inte kött utan jag åt sill. Det smakade verkligen gott. Jag testade en ny sill i år. Jag har aldrig hört talas om midsommarsillen tidigare men den är säkert gammal på marknaden. God var det i alla fall. På eftermiddagen hade jag och stéphanie gjort i ordning tipsrundor till både barnen och de vuxna. Barnen fick även gå på skattjakt. Vi hade vinster till alla och det var en trevlig stund tyckte jag.

På förmiddagen i söndags så åkte gästerna hem. Jag la mig i solen och solade lite. Sedan tog vi familjen och åkte till stranden.  Barnen spelade fotboll och badade. En stund senare så åkte vi hem. Det var dags att göra sig i ordning för att gå på 18-års bjudning. Robins kompis Davy fyllde år. Vi gav honom 100 kr kontant och 25 euro in på Steam som han önskade sig. Det är till CS spel. En blomma och ett kort fick han med.

Han bjöd oss på hemmagjorda hamburgare och sallad. Så gott så gott. Tårta till kaffet och då kan jag säga att jag blev rätt så mätt. Ändå så sjönk mitt socker en timme senare till 2,8. Det blev att äta när jag kom hem för att få upp sockret lite. Jag skulle ändå ta min medicin.

Det har varit en mycket trevlig helg och det tackar jag alla inblandade för. Ha en fin kväll och sköt om er.

Midsommarafton

Öland

Öland

Öland

Öland

Öland

Öland

Graven

Öland

Öland

Öland

Öland

Öland

Öland

Davy

Davy

Davy

Öland

Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: