web analytics
Gå till innehåll

Mina ord men dina handlingar

Vilket är värst? Att berätta vad någon har gjort eller att personen har gjort det? Alla handlingar har konsekvenser så även för dom som tror att de kan komma undan med allt de gör fel. Blir jag bestulen på pengar, hotad eller att någon i min familj bli hotad så håller inte jag tyst. Ljuger sen personen andra rakt upp i ansiktet om mig så försvarar jag mig. Det jag då säger kan låta hårt och kanske skrämmande men det är inte mina handlingar. Vilket skrämmer mest?

Jag älskar mina barn Oerhört mycket. Jag skulle göra allt för dom vilket jag även har gjort. Jag har sjunkit så långt ner att jag har fläkt upp mig själv för att hjälpa mina barn. Har barnen gjort fel så har de fått konsekvenser för det. Har de gjort något bra så har de fått belöningar. Något som jag aldrig har gjort är att försköna situationer som vi har hamnat i för det hjälper ingen. Det stjälper i stället.

Jag såg en dokumentär en gång som handlade om föräldrar som har barn som är kriminella. En mamma sa att man anmäler inte sitt eget barn. Jo det gör man säger jag. Vad tror folk? Att man hjälper sitt barn med att sopa allt under mattan? Vad säger det för något? Jo att barnet kan göra vad den vill för den får inga konsekvenser ändå! Kalla mig sedan dålig mamma för att jag anmäler mitt egna barn, det får inte mig att ändra åsikt!

Jag är ingen perfekt mamma, långt därifrån. Jag har i alla fall ryggrad nog att stå för vad jag tycker och tänker. Allt jag gör gör jag för mina barns bästa. Nu är det som så att jag även har vuxna barn, jag har några tonåringar och några mindre barn. Vad de vuxna barnen väljer att göra med sina liv kan ingen belasta mig för. Gör någon av de vuxna barnen något som jag anser inte vara lämpligt, ja då måste jag säga ifrån att det är inte okej. Mina barn som bor hemma ska kunna känna sig trygga. Jag måste tänka på dom hemmavarande barnen i första hand.

Jag fick höra igår att det var dåligt av mig som inte tog in mitt vuxna barn när han blev hemlös. Med tanke på historiken så tycte jag inte att det var lämpligt och sedan är det ju som så att vi inte har plats. Kommer någon hit på besök och som ska sova över här så måste någon av mina barn låna ut sitt rum och det barnet får sen i sin tur dela med någon annan. Det kan bli så att någon måste dela säng med någon annan. Det går för några dagar men att ha det så alltid fungerar ju inte Det borde vem som helst förstå.

Det hände en sak idag som jag tyckte var obehagligt. Min dotter hade fått en ny magtröja och ett par begagnade leggings. Min dotter hade lagt dom i sin väska och som hon sedan hade lagt under sin säng. Några personer hade rotat igenom hennes saker. Rotat bland hennes underkläder och tagit tillbaka dessa kläder. Det är att sjunka väldigt lågt. Jag tycker det är rentav äckligt att rota bland min dotters underkläder. Var mer har de rotat? Vad mer har de tagit?

Vi satt och pratade jag och två av mina barn. Vi gick igenom lite vad som hänt det senaste året och det är inte klokt för det är bara ett år det gäller men med tanke på allt som hänt under detta året så känns det som flera år. Jag har fått frågan flera gånger: Hur orkar du stå på dina ben? Mitt svar blir: Ja jag  vet inte. Jag måste helt enkelt. 

Ibland blir det för mycket. Ibland orkar man inte Man tvingar sig själv för att man måste.

Jag fick höra att jag skulle ha utsett min äldsta son för svarta fåret i familjen. Ren lögn säger jag. Är det någon som fått stöd, uppmuntran, tid och åter tid så är det han. Han har inte alltid bott hemma hos mig det kan jag skriva öppet för det har han själv gått ut med. Varför han inte har gjort det är inte för att jag inte ville ha honom hemma utan det var för att han behövde hjälp som jag inte kunde ge honom. Jag hade inte dom resurserna. Jag kunde gjort som många andra föräldrar gör. Låtsas att jag klarar av det och sopa det under mattan och hoppas på att allt ska lösa sig. Men ingen löses av sig själv. Det är bara att inse det.

Det blev ett långt blogginlägg idag men jag kände att jag måste få ur mig lite av det jag går och bär på. En liten droppe i havet. Jag ska försöka och simma så jag inte drunknar bara. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: