web analytics
Gå till innehåll

Mitt första jobb

Detta inlägget skulle jag ha skrivit igår men jag hann aldrig sitta vid datorn. Jag lovade även att jag skulle svara på era frågor och jag ber om ursäkt för att jag inte gjorde det, men nedan så kan ni läsa mina svar.

Jag vill tacka alla er som tyckte om min header. Den är inget märkvärdigt och den var inte svår att göra men den visar i alla fall min familj i en vardaglig situation.

Jag tackar även er som tycker om min blogg som den är. Ni tycker om att den är personlig och det är så jag vill ha min blogg. Jag kan skriva om produkter och så men åsikterna jag skriver är alltid mina egna. Oavsett vad jag tycker om produkten.

Sofia frågade om hur gammal jag var när jag fick mitt första jobb. Jag var 14 år gammal och jobbade i en restaurang i Hörby nere i Skåne. Ägarna där var inte av denna värld. Jag stod ofta i kassan men jag befann mig även i köket och diskade. Rätt vad det var så kunde det komma en kökskniv flygande. Då stod den manliga chefen mitt emot och lagade mat och orkade inte gå runt för att lägga kniven i disken utan han slängde den precis bredvid mig.

Han kunde tappa mat på golvet. I stället för att slänga det så la han det på tallriken och fick en annan personal att servera ut det. Man kan inte säga att de var professionella precis. Riktigt äckligt var det. Jag jobbade två helger i månaden och fick ut 1000 kronor. Mycket för mig på den tiden. Det var för 31 år sedan och pengarna hade ett annat värde på den tiden.

Sofia vill gärna se lite recept på bloggen med. Ska försöka och fixa det vid tillfälle. Jag lagar sällan mat efter recept och jag är van vid att laga mat för många personer. Jag undrar hur det kommer bli när bara jag och Fredrik bor kvar hahahaha. Kommer fylla frysen med mat under en kort tid förmodligen.

Svarar på övriga frågor i morgon. Hoppas det är okej. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Sedan börjar dagen här hemma med plock. Ha en fin dag.42 reaktioner på ”Mitt första jobb

 1. Fröken Rödlök

  Men herregud vilken chef. Så farligt, det kunde ju gått riktigt illa.
  Det där med att plocka upp mat från golvet och lägga på tallriken är bara äckligt, är man i din situation där vill man nog påtala att man faktiskt såg det där och att det inte är okej men är det ens första jobb vågar man nog inte riktigt ta tag i att skvallra riktigt - jag hade inte vågat det.

  Svara
  1. Lisa

   Cheferna var ingen man så emot o är man dessutom bara 14 år så vågar man inte så mycket.

   Svara
 2. Emelie

  men usch så äckligt! Jag kan bara föreställa mig vad som händer även idag på en del restauranger, man blir inte direkt manad till att äta ute! Bättre att laga eget hemma, billigare och mat vet hur det har hanterats!

  Svara
 3. Sandra

  Fy, det var ju inte lite äckligt 😔 men det var väl andra tider då än vad det är nu. Vet att vi gick till en kina restaurang och när jag var vuxen var hälsoinspektionen där och då var det något som var riktigt läbbigt, så de fick stänga ner tills det var fixat.
  Men då....när jag var liten så var det inte tal om någon hälsoinspektion.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: