web analytics
Gå till innehåll

Mitt liv är över

Så dramatiskt, jag vet, men det är så det känns när jag ser snöflingorna falla från skyn. Gräsmattan är vit och snöflingorna fortsätter att falla och jag känner att vintern kommer bli oändligt lång. Det kommer dröja så otroligt länge innan våren kommer. Ändå så är det bara några månader dit men det känns som om det vore en evighet tills dess. Men! Innan dess så är det jul och nyår.det ser jag dock fram emot. Idag har jag påbörjat julstämningen i vardagsrummet. Julpynt har tagits fram.

I vanliga fall så hade jag fortsatt att städa. Tagit slut på mig själv. Men efter dom senaste två terapisessionrna så har jag försökt att ta pauser under dagarna. Inte springa med kaffekoppen under tiden som jag plockar undan och städar här hemma utan jag försöker sätta mig ner och dricka mitt kaffe. Inte det lättaste när man inte är van.

En helt vanlig familj. Det är en titel på en svensk serie som går på Netflix. Den fick mig att stanna upp och tänka på det min terapeutbrukar säga. Hon säger ofta: Det är inte ditt fel. Vad kunde du ha gjort? Jag svarar: Jag kunde ha sagt nej, jag kunde ha skrikit. Gått därifrån. Sagt ifrån. Men jag bara låg där och gjorde ingenting! Min terapeut säger: Det var inte ditt fel! Du var paralyserad! Du kunde inte gjort något annorlunda! Jag sitter tyst. I mina tankar så ser jag på det annorlunda. En del i mig säger att hon har rätt. En del i mig säger att jag har rätt. Där och då måste jag bestämma mig för vem jag ska lita på. Henne eller mig själv. Den scenen utspelar sig ofta i rummet hos min terapeut. Samma scen utspelade sig i denna serie. Den gick mig att stanna upp ett ögonblick. Luften gick liksom ur mig på något sätt. Helt plötsligt så blev jag det lilla skrämda barnet som jag så ofta kände mig som barn.

Nu känner jag mig så otroligt trött och klockan är inte så mycket. Det är många timmar kvar tills kvällen kommer och jag längtar verkligen tills middagen är över. Det är då jag brukar göra mig i ordning för sängen. Det rar sin lilla tid. Jag behöver varva ner innan det är dags att sova. Idag är det nog viktigare än vanligt.

Jag hoppas att ni har en fin dag i alla fall. Sköt om er. Kram kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.