Gå till innehåll

Mobbing

Idag blev en lång arbetsdag. Vi kom hem vid 19:00 o det var bara att fixa till mat. Det blev spagetti med köttfärssås till barnens förtjusning.

Jag har hunnit med två utvecklingssamtal med idag. Twinsen är jätteduktiga i skolan. Roligt att höra att allt går bra. De har bra kompisar o mår bra i skolan.

Ibland när jag kommer in på skolgården kan jag få en dålig känsla i kroppen. Jag hade själv inte så bra i skolan. Jag blev mobbad  o det började i tidig ålder o slutade inte förrän jag gick i gymnasiet i stort sett.

Det värsta jag vet är att se en samling med barn. Ja även vuxna. Att se de klungas kan få mig att få en dålig känsla i magen. Det händer mycket i skolorna som vuxna inte alltid vet om. Jag har genomlevt det. Min son har genomlevt det o tyvärr ännu fler.


Varför mobbar barn? Många säger att det är för att de själva mår dåligt. Jag kan hålla med till en viss del, men jag tror inte att det är enda orsaken.

Man har läst om mobbade barn som tagit livet av sig. Jag tycker att fler vuxna människor borde sett att ett barn blivit deprimerad och inte mått bra?!

Läs mer om mobbing här.

Intressant ?

Usch. Tråkiga saker men tyvärr något som alltid existerat o som tyvärr alltid kommer att finnas. Jag kämpar som ett djur för mina barn. Jag ahr gett mig katten på att inget av mina barn ska må så dåligt under skoltiden som jag gjorde. Jag hoppas jag lyckas!

Nu ska jag nog göra mig i ordning för sängen tror jag. Är så trött!Skönt o komma till ro innan midnatt. Jag önskar er alla en fin kväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

4 reaktioner på ”Mobbing

 1. Lotta

  Ja fy, mobbing är ju det värsta som finns. Min lilla kille blev mobbad redan på dagis, det känns inte riktigt okej 🙁 Nu har det varit lugn ett tag, det är bara att hoppas !!
  Tack för titten hos mig 🙂
  Angående din fråga på inlägget "Klart grabben ska belönas". Min son är 8 år och har problem både med talet o han fattar inte ljuden riktigt.
  Det här med belöningar är svårt. Det skulle bara vara "mindre belöningar" skrev fröken, men man måste ju ändå belöna dem så pass att de blir motiverade. Det är ju olika från barn till barn.

  Må så gott 🙂

  Svara
 2. ingersord

  En hemsk företeelse som vi all måste försöka förinta!
  Du gör ett bra jobb med dina barn, det förstår jag!
  Kämpa på, det finns inget viktigare.

  Svara
 3. Smulan

  Lotta. Man känner sitt barn bäst o ingen annan vet vilken belöning det barnet ska ha! Som du säger så måste det kännas motiverat.

  Ingersord. Tack. Jag försöker göra det bästa av det möjliga. Det har varit flera års kämpning med det ena barnet men det börjar bli bra nu.

  Svara
 4. Ninnis familjeliv

  Jag känner igen mej i din berättelse, jag har också gått igenom det här både när jag var liten och två av mina pojkar. Tråkigt att klimatet är så här i Sverige att man inte tar hand om varandra i stället.

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: