Gå till innehåll

Nyår 2018 – Det gångna året

Sista dagen på detta året. Det har varit ett mycket händelserikt år faktiskt. Det har hänt massor. Både positiva och negativa saker. Det sorgligaste som har hänt är att min älskade bästa själsvän gick bort i januari. Sorgen är lika stor idag som då jag fick veta att hon inte överlevde sin cancer. Jag kan fortfarande inte förstå och jag kan komma på mig själv flera gånger att jag tänker att jag ska slå en signal till Carina och berätta nyheten. Senast var nu i december när jag fick veta att Fredriks ansökan om adoptionerna för André och Stéphanie gick igenom. Jag vet att Carina hade blivit så glad för våran skull. Bara tanken på Carina får mina ögon att tåras. Jag saknar henne så det gör ont. Saknar hennes skratt, hennes röst och hennes kramar.

Carina och Lisa
Här sitter jag och Carina. Året är 2015.

I januari månad så blev min yngsta son 10 år. Stora killen. Min näst äldsta son fyllde år veckan innan honom

I februari så var det en tung begravning. Carina fördes till sin sista vila. En mycket fin begravning som blev blandad med både skratt och tårar. Ljusa minnen kom fram och man kunde skratta av glädje mellan sorgernas tårar.

Carinas begravning
Jag gjorde min egen begravninsgdekoration till Carina. Jag hoppas hon hade tyckt om den. Jag gjorde den av kärlek <3

Mars månad kom och Hampus firades på sin födelsedag. Två dagar senare var det dags att köra min äldsta son till fängelset. En tung dag även det men vi gjorde det bästa av den.

Sedan kom april och jag fick läsa i en grupp på Facebook där en så kallat familjemedlem skrev osanningar om mig och min man. Inget man egentligen skulle förvånas över för det som skrevs har jag hört förut och jag tar inte åt mig då jag vet att det är rena lögnerna. Den jag tycker synd om är min man som de nervärderar. Det är inte lätt att bilda en familj när båda parter har barn. Jag är glad att mina barn faktiskt tog det bra. Vi är som många kallar oss, en bonusfamilj.http://www.sjubarnsmamman.se/vi-ar-en-bonusfamilj/

Det jag fick läsa gjorde bara vår familj starkare och det är skönt att vi faktiskt kan gå förbi alla de hinder som vi stöter på under vår tid tillsammans.

Stéphanie blev 20 år i maj och naturligtvis så firade vi henne ordentligt. Min mamma, hennes man och mina två yngsta syskon kom hit för att fira henne. Samt hennes pojkväns föräldrar. Några vänner till henne kom senare på kvällen. Det var riktigt trevligt. Månaden efter så var det dags för henne att ta studenten. Hon gick ett extra år då hon var sjuk sista året i gymnasiet. Hon fick äntligen sin examen! en vecka senare så var det dags för Nellie att fylla 3 år. Mitt äldsta barnbarn. Det firades ute i trädgården.

Stéphanie
Grattis på födelsedagen. Stor dag <3

Fredrik fyllde år i början av maj. Ett stort GRATTIS till honom. Detta året blev det en lugn födelsedag för honom. Skönt.

Juli månad kom och det var dags för mitt näst äldsta barnbarn (Nellies lillebror) att fylla år. Han blev inte mindre än ett år. Stora killen. Det var varmt som attans i juli månad och det blev en hel del bad under hela sommaren. Så otroligt skönt.

Här sitter de små och ser så otroligt söta ut. Nellie är så stolt över sin lillebror. Hon kallar honom för sin lilla prins <3

I augusti månad tog vi en liten semestertripp till underbara Gotland och hälsade på min äldsta sons familj, flickvännen Angelica och mitt älskade barnbarn Alizia. Vi åkte runt och kikade lite och bara njöt av att vara tillsammans. Träffade Angelicas mamma för första gången. Riktigt trevlig. I augusti så fick jag även träffa Glenn Hysén 🙂 http://www.sjubarnsmamman.se/roligt-mote-med-glenn-hysen-i-kalmar/

Här har vi Fredrik med Alizia, Stéphanie, Beatrice och Angelica 🙂

I slutet på september så blev det skördefest på hela Öland. Vi åkte ner till Eriksöre. Älskar att gå där under skördefesten. De har så fina hantverk där och det är så mysigt och bara vara där och se allt vackert.

Oktober kom och barnen såg fram emot att det skulle bli höstlov. Vi hade planerat att åka till Gotland under denna vecka men jag fick en tid i Oskarshamn för bedömning av en operation och den tiden hade jag väntat på att få på över ett år så jag kunde inte omboka den. Jag åkte på bedömningen och fick ett positivt svar. Jag blev godkänd för en bukoperation, vilket innebär att de tar opererar bort all hud på magen som rätt och slätt bara hänger. Jag blev lycklig för denna operation skulle innebära mindre eksem på min mage!

November kom och tvillingarna fyllde 16 år. Inte klokt vad tiden går. Jag kommer ihåg än idag när de var nyfödda. Det känns ju nästan som igår. I slutet av november månad så kom det ett glädjande besked hem. Den ansökan Fredrik gjorde för att adoptera både André och Stéphanie gick igenom. Fredriks anses numera vara deras biologiska pappa. Ett riktigt glädjande besked för många.

Tvillingarna
Här firar vi tvillingarna

Den fjärde december så skulle min pappa ha fyllt 87 år. Samma dag låg jag på operationsbordet. Doktorn sa en månad tidigare att han trodde att operationen skulle ske till våren. Men de fick tid att operera mig just denna dag. Jag hann inte gå ner något i vikt som jag hade planerat för tiden kom så plötsligt men det visade sig att jag behövde inte göra det ändå för de kunde göra den stora operationen i alla fall.

Vi har några födelsedagar som firas i december. Den största som hände denna månad var nog ändå min äldsta sons födelsedag då han faktiskt blev 25 år denna dag. Tyvärr så kunde vi inte fira tillsammans med honom men vi tog igen det under julen då han kom. Då sjöng vi för honom och lämnade över vår present till honom. Hans älskade dotter som är mitt yngsta barnbarn fyllde ett år. Stora tjejen nu ju. Hon har lärt sig att gå med 🙂

Veckan innan jul så tog min äldsta dotter mig och Beatrice till Tallinn. Vi hade en underbar kryssningshelg tillsammans. Jag blev förälskad i julmarknaden som de har på gamla stan i Tallinn. Det var så mysigt! Jag hoppas på att kunna ta hela familjen med dig en varm sommardag och se hur det är där då.

Julen kom och vi firade tillsammans nästan hela familjen. På själva julafton så saknades Stéphanie och Jonatan men de kom dagen efter och då var vi samlade allihop. Då mådde jag som bäst kan jag säga!

Familjen
Här är vi samlade hela familjen <3
Från vänster till höger
Jonatan, Hampus, Nellie, Stéphanie, Pontus, Robin med Sebastian i knät. Benjamin, André, Angelica med Alizia, Beatrice. Längst fram sitter jag och Fredrik <3

Idag är det sista dagen på detta året och jag kommer ha alla utom Beatrice, André, Angelica och Alizia här. Stéphanie ska bjuda på hemmagjorda snitzlar med potatisgratäng. Hon har portat mig från köket idag. Jag får se om jag kan hålla mig därifrån hahaha. Mer om denna dagen får ni läsa om i morgon.

Detta var lite av detta gångna året.

Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt år. Stor kram till er alla <3

52 reaktioner på ”Nyår 2018 – Det gångna året

 1. sofia

  Så himla skoj att få läsa lite mer om ditt år, så kul att få ta del av andras liv på sånt här sätt. Vad mysigt att hon tänker laga mat idag! Hoppas ni får ett fint nyår 🙂

  Svara
 2. A

  Oh vad sorgligt med din bästa vän!! Cancer är en så hemsk sjukdom, så många människor som drabbas, antingen genom att själva bli sjuka eller genom att förlora en älskad person! Kram!

  Svara
 3. Michelle

  Åh beklagar sorgen , vet hur det är o förlora någon i cancer . Förlorar min bästa vän i cancer förra året . Finns på messenger om du behöver prata ❤️ Gott nytt år

  Svara
 4. deveny

  Jeg skjønner at du savner din venninne, sånne tap er alltid vanskelige. Gratulerer med adopsjonene og kos dere i kveld, selv om derre ikke er fulltallige. Godt nytt år.

  Svara
 5. Kirsi

  Vilket händelserikt år, med så svåra stunder och så mycket glädje. Jag beundrar den styrka som dina ord utstrålar. Gott nytt år på dig. ❤

  Svara
 6. julia

  Beklagar sorgen, att förlora någon är så hemskt! Väldigt händelserikt år du haft med både positivitet och sorg! Hoppas du får ett bra nytt år kram ❤

  Svara
 7. Em

  Roligt stt läsa om ditt år, självklart inte de negativa sakerna. Men såklart stärker dem dig som person det med.
  Gott nytt år 🙂

  Svara
 8. Amanda

  Beklagar verkligen sorgen efter din vän 🙂 är helt säker på att hon är med dig vart du än är 🙂 Vad häftigt att få träffa Glenn hysen. Älskar bilden på hela eran familj så fin! Gott nytt år 🙂

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: