web analytics
Gå till innehåll

Öppet hus på Slottskolan

Idag var det öppet hus på Slottskolan. Tove och hennes barn följde med Beatrice på hennes lektioner medans jag och småpojkarna gick med Benjamin. Först ut var det matematik.

Han är mycket duktig på huvudräkning. De gjorde en pyramid som de kallade det för. De fick veta att siffrorna 1–5 skulle vara längst ner. Men inte i vilken ordning. Sedan skulle de räkna ut vilka tal som skulle stå ovanför. De hade 4 tal som de hade till hjälp. Det tog inte 30 sekunder för Benjamin att räkna ut resultatet. Vilka siffror som skulle vara vart. Efter matematik så blev det kemi och efter det sven. Det var roligt att gå runt och se hur de arbetade.

Jag får dock lite panik inombords när jag kommer ibland stora folkmängder och speciellt på skolor. Förmodligen så sitter det i sedan skoltiden.

Jag tycker bättre om när det är små grupper men i skolan så finns det ju folk överallt...av naturliga skäl. Jag saknar dock skolan...eller det som jag förlorade när jag gick i skolan. Det var ofta som jag tog ett steg tillbaka. Ville inte synas och ville inte höras.

Mina favoritämnen i skolan var matematik, engelska, svenska, musik, gymnastik och bild. Jag gjorde mitt bästa av det möjliga. Men hade jag inte blivit mobbad i skolan så hade jag säkert kunnat presterat bättre.
Jag älskade gymnastiken. Speciellt redskapsgymnastik. Då skötte man sig i regel själv. jag tyckte om sport med men det var aldrig roligt när vi skulle delas upp i lag för jag var den som oftast blev vald sist. I bästa fall näst sist.

Jag var inte dålig om jag får säga det själv men jag var långt ifrån populär. Inget jag strävade efter och fast jag blev så mycket mobbad i skolan så förblev jag ändå mig själv. Jag ändrade inte mig själv för att platsa in.

Ja.…det är stor skillnad mellan skolor. Den skolan jag gick på var kanske inte så mycket större men vi var fler elever. Rätt så många fler elever jämfört med slottskolan. Skönt att det inte är så många här faktiskt.

Nu är vi hemma och Tove och Beatrice gör maten idag. Inget avancerat. Ärtsoppa och pannkakor blir det. Ska bli gott! Ha en fin kväll och sköt om er!

4 reaktioner på ”Öppet hus på Slottskolan

  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Ja hellre små grupper än stora. Jag känner mig mer trygg då.
   Tack så mycket. Roligt att du tyckte det 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: