web analytics
Gå till innehåll

Översvämningen

Detta är en intressant bok skriven av Mariajo Ilustrajo och utgiven av Bookmark Förlag

Handling

En morgon när alla djuren har vaknat till liv så är allt inte som det brukar vara. Dom märker inte att vattnet har stigit en del under natten utan dom fortsätter med sina liv som om inget hade hänt. Vattnet fortsätter att stiga och när det har kommit så pass långt så att de inte kan ignorera problemet längre inser dom att något måste göras. Den kloka apan förstår med en gång att dom alla måste hjälpas åt tillsammans för att bemästra översvämningen.

Fakta

FormatKartonnage
SpråkSvenska
Läsålder3-6 år
FörfattareMariajo Ilustrajo
Utg.datum2022-10-04
FörlagBookmark Förlag
ÖversättareElsie Formgren, Sten Sundström
Illustratör/FotografMariajo Ilustrajo
Dimensioner305 x 233 x 11 mm
Vikt477
SABHcf
ISBN9789189585157

Mitt omdöme

Denna bilderbok riktar sig till barn som är mellan 3-6 år. En fantastisk bok som genom bild och text visar ett barn på vilka katastrofer vår värld kan ha. Det händer lite vart stans och ett barn vet oftast inte vad det är som händer. Ord och bilder kan göra så att ett barn inte blir lika rädd som han eller hon hade kunnat bli i vanliga fall. En tanke från mig bara.

När en vuxen löser en bok så väcks oftast frågor. I en högläsning för ett barn så öppnar man upp den vägen. Det är viktigt att ett barn får lyfta sina tankar och funderingar. Kanske sitter man inte inne med svaren men det blir ändå ett sätt att visa för ett barn att det inte är farligt att prata om i alla fall.

Detta är en barnbok som jag varmt rekommenderar.

Boken finns att köpas hos Bokus Adlibris och Akademibokhandeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.