web analytics
Gå till innehåll

Packad sill

Har varit i Skåne hos stora sonen. Åkte ner med tåg och buss i går och åkte hem idag. Resan tog 5 timmar ner och 5 timmar hem. Jag är helt slut nu kan jag säga. Att resa är ingen hit. Speciellt inte dagen innan midsommarafton. Så mycket folk det var!

Jag skulle ta tåget från Lund men jag trodde inte att jag skulle få följa med. Det gick inte att ta sig in i tåget för allt folk som stod där. Jag pressade mig in och det var precis kan jag säga som jag kunde stå där i ingången. Det var långa köer i alla gångar.

Jag hade ändå en sittplats som väntade på mig men det var bara att drömma om den de första 39 minuterna. När jag väl kom fram till min plats så fick man stå ut med folk som nästan satt i knät på en. Jag kan inte förstå hur de kan sälja så många biljetter till en resa och packa in så mycket folk som de gör på ett tåg som de gjorde idag.

Åker man taxi eller buss idag så finns det en lag som säger att du ska ha säkerhetsbälte på dig. Annars blir det böter. På ett tåg som går otroligt fort i hastighet så behöver du inte ha detta säkerhetsbälte på dig och du kan även stå som en packad sill utan problem. Kan det bero på att man är så pass många så man kommer ingen vart ändå tack vare att det är så många passagerare som tar emot en vid en eventuell krock?

Folk är mycket fräcka med på sådana här färder. En ung kille säger till en annan som sitter vid en stol vid fönstret att det är hennes plats. Den andra flyttar på sig och personen sätter sig ner. Två hålplatser senare så kommer det en tjej som säger till den personen som sa att det var dennes plats att det är hans plats. Alltså så ljög den förste bara för att få en sittplats.

Sedan kommer det in en annan kille som sätter sätter sig bredvid den här tjejen och det blir en dialog mellan dom som fick mig att höja på ögonbrynen lite

Han: Är det din väska som ligger där uppe? (han pekar på hatthyllan)
Hon: Ja
Han: Kan du ta ner den?
Hon: Varför det?
Han: Så jag kan lägga upp min.
Hon: Men var ska jag ha min då?
Han: Kan du ta ner den?

Killen var allvarlig och han ville verkligen att hon skulle ta ner sin väska så han kunde lägga upp sin. En kille som står upp i gången säger till honom att han kan lägga den ovanför den andra stolen i stället för där fanns plats.

Då svarar killen honom: Är det ledigt nu? (och lägger sedan upp sin väska där)

Att bara tro att tjejen skulle ta ner sin väska så han kunde ha sin där i stället är ju bara löjligt. Vem trodde han att han var egentligen? Kungen eller?

Hur som helst så har jag haft en fin stund med min son och resan var värt turen. Vi har ritat, pratat och sett på film. Han har även spelat gitarr och sjungit. Det har varit jätteroligt faktiskt.

Jag kom hem i kväll och ska snart lägga mig. I morgon är det midsommarafton och jag önskar er alla som läser en mycket fin och mysig midsommarafton. Kram från mig.

Intressant?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: