web analytics
Gå till innehåll

permission

Vaknade väldigt tidigt i morse och Kunde inte somna om så jag gick upp. Det var lugnt och skönt på avdelningen vilket det har varit under dessa dagar jag har varit där. Idag efter frukosten så väntade jag på att Fredrik skulle komma. Jag fick permission under dagen. Så nu sitter jag hemma i vårt vardagsrum och tittar på fyra trött hundar. Dom var glada av att se mig ☺

För er som inte vet kan jag berätta om att jag ligger för tillfället inlagd inom den psykiatriska kliniken. Jag la in mig frivilligt förra torsdagen. Jag kände att jag behöver hjälp med min djupa depression samt mina ångestattacker. Det har aldrig hänt tidigare att jag bettnågon om hjälp när en panikattack kom men det har jag gjort på avdelningen. Personalen frågade om jag ville att hon var kvar och jag sa Ja. Lite chockad själv över att jag faktiskt ville ha någon där. Hon frågade om jag ville testa akupunktur och jag som hämtar nålar sa ja. Har gjort det två gånger nu och det gav mig lugn och ro under den tiden i alla fall.

Jag har funderat fram och tillbaka om jag skulle berätta att jag ligger inlagd på psyk. Många kan få för sig så mycket och de kan se på mig på ett annorlunda sätt. Men det var just därför som jag beslöt att skriva om det. Att ligga inne på psyk är som att ligga inne på en vanlig avdelning på ett sjukhus. Det är olika saker som ska botas bara.

Det pratas för lite om psykisk ohälsa. Många där ute i den vida världen lider av det och många vågar inte berätta att dom lider av det.sedan är det många som berättat och får skit för det av andra. Det handlar mycket om okunskap.

Jag ska in igen ikväll. I morgon ska jag träffa en läkare. Blir förmodligen utskriven och då ska hag kontakta både min samtalskontakt och min husläkare. Personalen inom sjukvården här är helt underbara. Jag blev inte lämnad i sticket utan min samtalskontakt följde upp. Ringde mig, hälsade på mig på avdelningen. Min läkare vill att jag ringer henne när jag kommer hem.

Jag blev verkligen väl omhändertagen från alla håll. Den svåraste och jobbigaste delen kommer när jag väl är hemma. Måste tänka mig för och inte göra mer än vad jag orkar. Ska försöka slå bort det dåliga samvetet. Inte så lätt men det är ett måste.

Ha en fin dag

2 reaktioner på ”permission

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: