web analytics
Gå till innehåll

Personlighetstest på Discanalys.com

Jag var rätt så skoltrött när jag gick i gymnasiet. De flesta ämnen var jag trött på, men det fanns speciellt ett som jag var extra nyfiken på och det var psykologi. Jag har alltid varit intresserad av hur andra tänker och varför de tänker som de gör. Framför allt varför jag själv tänker som jag gör. Vi är alla skapta på samma sätt men vi är så otroligt olika. Hur kan det komma sig? Ibland så vet man kanske inte riktigt varför man tänker som man gör utan tanken bara finns där.

Jag ramlade över en sida som heter discanalys.com och när jag började läsa mer om vad de hade att erbjuda så blev jag otroligt nyfiken. Efter en stunds läsning så fick jag veta att man kan göra göra ett personlighetstest där man får fram vad vår styrka är och vilka svagheter vi har. Det gör att man kan utgå från det, speciellt om man arbetar i grupp. Enligt min åsikt i alla fall. Får man fram det som man är bra på så stärker man ju sig själv och får man veta vad ens svaghet är så kan man arbeta på det. Läs lite mer på DISC för grupputveckling.

Jag gjorde ett test och blev väldigt överraskad över svaret. Jag tänkte först att svaret skulle vara något som är hämtade från mina egna svar och till en viss del var det väl det men helheten var överraskande. Jag kände verkligen igen mig själv när jag läste svaret i texten. Det kan hjälpa mig i olika situationer nu när jag kan se mina svagheter men även mina styrkor. Det finns fyra beteendemässiga stilar som är indelade i fyra färger. Dessa är Röd, Gul, Blå och Grön. Det står för Röd = dominans, Gul = inflytande, blå = konformitet, grön = Stabil.

Ja det var intressant faktiskt. Tycker helt klart att det var värt att testa det.

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen. Ha en fin kväll!

discanalys.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: