web analytics
Gå till innehåll

Pontus mötte morfar

När jag gick hem med Pontus från dagis idag så pratade vi lite. Jag frågade vad han hade gjort men han hade inte gjort någonting. Jag frågade en massa men allt var nej. När han sa nej till frågorna om han varit inne och ute så frågade jag vart han hade varit i stället då. I rymden svarade han då. Det blev en dialog:

Jag: Oj sa ja. Var det fint där uppe?
Pontus: Ja det var fint. Jag hälsade på morfar
Jag: Saknar du morfar?
Pontus: Ja.
Jag: Hade han det bra då
Pontus: Ja
Jag: Vad sa han då
Pontus: Ingenting
Jag: Okej. Vad gjorde du på rymden då? 
Pontus: Jag skulle se hur död morfar var
Jag: Okej.
Pontus: Han får akta sig för grillmånen
Jag: Grillmånen? Vad är det?
Pontus: Grillmånen skjuter ut eldbollar. Man blir stekt.
Jag: Okej. Är den nära morfar då
Pontus: Nej.

Min son saknar sin morfar och han undrar hur han har det där uppe i himlen. Det är inte lätt för barn när så nära och kära går bort.

Jag har 7 barn och de har inte samma pappa. Ingen av mina barn har någon kontakt med sin farmor och farfar. Det är för sorgligt faktiskt. De som har möjlighet att ha kontakt med sina barnbarn struntar i dom. De som gärna ville se sina barnbarn växa upp har lämnat oss. Förutom barnens mormor tack och lov. Hon är den enda de har för tillfället.

Jag har lovat mig själv att den dagen jag blir mormor eller farmor så ska jag finnas där för det nya underverket så mycket som jag bara kan. Tiden är inte så lång och jag vill inte missa något som jag inte behöver missa. Jag ska även försöka vara noga med att låta mina barn ha sina egna liv och acceptera deras partner. Det är deras val av liv att leva och jag blir lycklig om mina barn blir lyckliga.

Instagram
Intressant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: