web analytics
Gå till innehåll

Rakryggad och ärlig

Att ha gott samvete innebär att man (mår bra och) känner att man gjort rätt, och att ha dåligt samvete innebär att man (mår dåligt och) känner att man gjort fel.

Sanna meningar och jag är beredd att hålla med. Jag har ett gott samvete för jag vet att jag har gjort rätt. Med vad tänker några och svaret blir min fars begravning. Jag har förstått att en del av min syskonskara inte är fullt nöjda med den men ärligt talat så struntar jag i det för jag gick helt och hållet på min pappas linje. Däremot så har jag lite dåligt samvete över att jag inte hade en öppen begravning.

Jag har aldrig varit i denna situationen tidigare så det var första gången för mig att sitta i begravningsbyrån och välja kista till en närstående. När begravningsentreprenören frågade om det skulle stå tid och datum i dödsannonsen eller om det bara skulle stå de närmaste så visste jag inte vad jag skulle välja. Sedan frågade han om han hade bekanta och vänner här så sa jag att det hade han inte. De som han hade sa jag tid och datum till så det blev en sluten begravning.

De som läste dödsannonsen respekterade det som stod i den så de kom ju inte och det var ju synd. För visst var de välkomna. Några hade skickat blommor och det tackar jag så hemskt mycket för. Pappa hade släktingar som inte kom men även de hade skickat en sista hälsning och vackra blommor. Även det tackar jag så mycket för. Pappa hade uppskattat det.

Nej dåligt samvete har jag inte annars för själva begravningen för den var vacker och jag uppfyllde pappas önskan. Jag är glad att jag stod emot men jag hade aldrig gett mig. Så är det bara. Pappas sista önskan borde vara den som gäller.

När jag ändå är inne på dåligt samvete så vet jag folk som borde ha det och förmodligen så har dom det med. Vissa har svårt att hantera den bara och andra lägger det dåliga samvetet på andra. Jag har lärt mig under min levnadstid och det är mycket på grund av mina föräldrar att man ska stå för det man har gjort. Pappa var den personen som verkligen stod för det han gjorde och han förde det vidare till mig.

Jag kan stå rakryggad och säga att jag har ett rent samvete för jag vet att jag har gjort allt. Precis allt plus lite till.  Allt allt allt! Det är mer än vad man kan säga om vissa andra.

>Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

2 reaktioner på ”Rakryggad och ärlig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: