web analytics
Gå till innehåll

Rökning dödar

En ny look på cigarettpaketen ska avskräcka rökare i Australien. Inte för att jag tror att det hjälper. Om nu en affär vill att folk ska sluta röka. Varför säljer dom cigaretter då? Ja nu är det inte affärerna som gjorde om cigarettförpackningarna, men iaf.

Varför sälja livsfarliga produkter? Är pengar verkligen allt? Jag har själv varit rökare. Så fruktansvärt korkad man har varit. Jag rökte i 9 år. Det slutade med ett sjukhusbesök. Min ena lunga hade kollapsat. Trillat ihop o jag hade svårt för att andas. Jag kom in i rättan tid för den andra höll oxå på att kollapsa.

Läkarna sa att hade jag väntat med att åka in o lagt mig för att sova på natten så hade jag förmodligen aldrig vaknat upp igen. Kl 3 på natten var läkarteamet klara. Då hade jag fått in en slang i lungan. Jag blev kopplad till en maskin o jag hade fruktansvärt ont.

Rökning dödar. Det är bara så. Man har bara ett liv. Man måste vara rädd om det! Rökning är inte bra för hälsan!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Idag regnar det. Hur roligt är det på en skala då? Jag ska på utvecklingssamtal idag med tvillingarna. Det innebär en timmes skoltid för mig idag. Robin åker i väg med skolan. De ska på en dags läger så att säga. De åker idag o kommer hem i morgon. De ska till Boda Borg o ha roligt. Hoppas nu han får riktigt kul!

Hampus, min 4-åring. Han vill lyssna på spiderman låten. Han säger så iaf. Jag har inte förstått vilken låt det var som han menade. Ännu mindre förstod jag när Fredrik satte i gång Änglahund låten med Hasse Andersson.

Ja...det tog ett tag men nu har jag äntligen fattat att Spiderman-låten är Änglahund. Hasse sjunger ju SPELEMAN!

Alltså så är spiderman lika med speleman. Ja! Det var ju lätt att förstå!

Barn uppfattar ju saker o ting annorlunda än vi vuxna o tur är väl kanske det ibland...skratt...

Vi har en annan låt som är hans favorit. Det är Silverforsens strand med Britt Nilsson. Den låten kallar han för Många fällan. Hon sjunger nämligen ljusa sommarkvällar!

Nu är det snart dags för mig att jobba. Jag har försökt att väcka mig med två muggar kaffe, men det hjälper dåligt. Idag är det en sådan dag som man skulle kura ihop sig i soffan med en bra bok eller en snyftfilm.

Ni får ha en fin dag!

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

4 reaktioner på ”Rökning dödar

 1. whatthefuckdotcom

  Jag vill först säga: Ja, du har så rätt, det är idiotiskt att röka...

  men det där med att din lunga kollapsade låter väldigt likt det som hände mig, pneumotrax, och det orsakas inte av rökning. Jag har en vän som fick det för ett år sedan också och han har aldrig rökt i hela sitt liv... men å andra sidan så när man väl fått pneumotrax en gång så ökar risken för återfall om man fortsätter röka... men själva pneumotrax kommer inte av rökning....

  NU, ska jag ta mig an din utmaning 🙂

  Svara
 2. Smulan

  Nej det kan vara nog så sant, men rökningen bidrog. Jag hostade så dant (rökhosta förmodligen)Det o en massa annat orsakade det, men rökningen gjorde sitt.

  Iaf så sa doktorn till mig att ville jag leva längre så skulle jag sluta röka.

  Vad roligt att du antog utmaningen 🙂

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: