web analytics
Gå till innehåll

Så här firar vi jul

Det är snart jul och för mig är julen den mysigaste och finaste högtiden på hela året. För mig så är julen mer än bara julklappar. Den betyder gemenskap, sällskap och otroligt många fina minnen att spara.

Jag låg häromkvällen och tänkte på de forna julaftonsdagar som gått i mitt liv. Ärligt talat så kommer jag inte ihåg så mycket från min barndom eller ungdom. Vi firade julafton, det vet jag men jag kommer inte ihåg så mycket vad vi gjorde, vad vi fick eller hur det var.

På senare år sen jag själv fick barn så kommer jag ihåg mer och mer. Varför vet jag inte men det är så det är. Min äldsta son fick jag när jag var 21 år gammal och det var roligt att gå och handla och slå in paket till honom. Nu var han liten det första året men åren därefter blev ju roligare och roligare.

Med tiden fick jag fler barn och det blev än mer glädje att fira med familjen. Jag började inse att det var en viktigt tid för mig att få ha mina barn och övrig familj runtomkring mig denna dag. Jag firade oftast med mina föräldrar och det är just en sådan jul som jag ofta kan tänka tillbaka till.

Jag hade flyttat till Öland och jag hade hunnit få 5 barn. Min sambo hade två sedan tidigare så vi själva hade 7 barn just då. Min mamma och pappa samt mina tre syskon samt syskonbarn var hemma hos oss för att fira jul. Barnen lekte och hade roligt och de var mycket förväntansfulla.

Idag har jag inte min pappa kvar i livet tyvärr så något firande med honom går ju inte. Min mamma och hennes sambo kommer hit i år. Mina två syskon och mina brorsbarn samt deras mamma kommer däremot hit i år. Vi blir 7 vuxna och 8 barn runt julbordet i år.

Jag ser verkligen fram emot julen fast pappa inte är med. Han är med mig vart jag än går så med är han ändå fast inte kroppsligt. Vi kommer att göra som vi brukar göra tror jag. Datorer är förbjudna att använda julafton. Den dagen är till för att umgås och ha trevligt med familjen, nära och kära.

Vi myser för fullt och och vi pratar en hel del. Gör lite småplock och tar fram det som behövs till middagen. Vi har fruktbordet framme. Fram till kl 15 så är det rät så lugnt och kl 15:00 så bänkar vi oss framför jultecknat. Jag brukar springa mellan TV:n och spisen mellan kl 15-16.

När jultecknat är slut så fixar jag resten av maten och dukar och ställer fram. Mellan 16:30  och 17:00 så börjar vi äta. Vi har gärna julmusik på under dagen så vi kommer i stämning. Vi äter och har det mysigt vid bordet och helst ska vi vara samlade alla i samma rum. Nu har vi ett stort bord där vi kan sitta vid så vi ska nog få plats där.

Efter maten blir det undanplock av all mat och disken ska ner i diskmaskinen. När det är klart så blir det kaffe i vardagsrummet. Där och då så brukar det bli julklappsutdelning och barnen är i exstas nästan. Det tar sin lilla tid med julklappsutdelningen och ibland så kan det till och med knacka på dörren. Utanför brukar det stå en tomte och fråga om barnen har varit snälla.

Efter julklappsutdelningen så tar vi det lugnt och fortsätter mysa. Barnen leker med sitt och vi dukar fram ett godisbord. På kvällen så blir det risgrynsgröt för dom som vill ha det.

För barnen är höjdpunkten julklapparna naturligtvis. Min höjdpunkt ligger i att få ha mina nära och kära runt mig och att få dela en sådan här dag med dom är otroligt roligt. Jag skapar nya minnen som jag sedan kan ta fram när jag kan känna mig ensam.

På bilden här bredvid är några år gammal men där har vi lyckats att samla hela vår barnaskara, samt vi föräldrar.

Vi firar en traditionell jul som vi alla trivs med. Hur ser din julafton ut?

Compricer tävlingHos Compricer kan du jämföra olika lån och hitta ett blancolån som passar dig och dina behov. Vi har hjälpt många hitta rätt och våra kunder är nöjda!

Intressant?

1 reaktion på ”Så här firar vi jul

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: