web analytics
Gå till innehåll

Saknaden är lika stor idag som då

Det finns dagar vi minns med glädje och det finns dagar vi minns med sorg. När det kommer en dag som det händer både positiva händelser som negativa så blir det en dag med blandade känslor. Så klart.

Dagen idag har gått till min pappa idag. Det är 6 år sedan han somnade in lugnt och stilla. När jag fck veta att han hade cancer och inte hade så långt kvar att leva så började min ångest på allvar ta fart. Pappa var rädd för döden och just döden är vi många rädda för. Oftast för att vi aldrig vet hur den ska inträda och jag var så rädd för att pappa skulle ha ont.

Pappa hade ingen lätt uppväxt och hade perioder i sitt liv som inte var alltför enkel men han tågade på och gjorde det bästa av situationen. Jag tyckte att med allt det han hade fått uppleva så skulle han åtminstone kunna få somna in lugnt och stilla, och det fick han. En stilla bön blev hörd.

Han hade dock ont några timmar på söndagen. En enda sköterska fick lov att ge morfin och hon befann sig 4 km bort och var på väg tillbaka. Det tog 4 timmar. Jag var inte så glad för de lovade att han inte skulle få ha ont i alla fall. Så klart att jag förstår att alla önskningar och lovord inte alltid kan stämma in men man hoppas naturligtvis.

Idag är det blåsigt och har varit kyligt. Hur vädret var för 6 år sedan vet jag ärligt talat inte för jag satt vid pappas sida i 33 timmar. Jag tror att det var fint, men är inte säker.

Älskade pappa <3

Idag går mina tankar till dig. Som så många andra dagar men idag lite extra. Istället för att sitta här i vår trädgård och dricka kaffe och prata bort några timmar så åkte vi upp till din grav och satte rosor. Det är den enda tröst man har idag, din grav. Man pysslar om den. Vattnar och plockar ogräs. Allt för att den ska vara så fin som möjligt.

Lilla Nellie tittade upp på himlen häromdagen och sa att gammelmorfar bodde där och hon slängde iväg en puss. Du skulle älskat denna lilla livliga flicka. Sebastian är född. Han är så go. Ännu ett barnbarnsbarn som du skulle skämt bort om du hade levt. Tyvärr så hann du inte träffa dom men ändå så lever du i deras hjärtan. Du är med i vår vardag i våra tankar och hjärtan.

Du fick ro till sist, om så i himlen <3 Älskar och saknar dig <3

Pappas grav

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: