web analytics
Gå till innehåll

Semesterdagar med familjen

Haft en helt underbar helg tillsammans med min stora familj. Det var Fredrik, hemmavarande barn, vuxna barn och barnbarn. Vi åkte till High Chaparral i lördags. Vädret var inte det bästa hela dagen men det gjorde inget. Regnet kom inte förrän vid 14 tiden och då var det dags för att gå till Lucky Luke och Bröderna Dalton. Regnet öste ner men de fick sin publik att vara med och sjunga och dansa.

Den stora showen blev en stor besvikelse. Den var inte som den brukar vara. Dålig handling och dåliga skådespelare. Men man kan inte få allt här i världen. Vi tog naturligtvis tåget och barnen fick vara med om ett spännande äventyr bland westerns skurkar. Det slutade lyckligt i alla fall.

Vi är redo för äventyr
Regnet öste ner men vi hade roligt ändå
Stora äventyr väntade på oss

I söndags så åkte vi till Kolmården. Jag hade hoppats på att få träffa min systerdotter som dessutom är min guddotter. Hon jobbar där i sommar. Internet funkade inte så bra så jag kunde inte kontakta henne och parken var stor. Men jag hoppas få träffa henne en annan dag. Har inte sett henne sedan min pappa begravdes 2011.

Det blev en mycket trevlig vistelse där. Vi såg bland annat lejon, tigrar, elefanter, noshörningar och en massa andra djur som jag inte kan namnen på. Men sist men inte minst mina älskade apor och gorillor. Jag är barnsligt förtjust i apor. Jag skulle kunna stå en hel dag och bara titta på dom.

Jag säger bara: Kärlek
Ståtliga djur
Tivoli på Kolmården
Kolmården bjöd inte bara på fina djur utan det fanns en mycket vacker natur där.

Det var två underbara dagar. Dock så kunde jag inte vara tyst när vi stannade till i Brahehus för att gå på toaletten. Jag och min dotter gick in på preem macken där för att köpa tidningar till mina barnbarn. En stor skylt stod vid deras entréer att Max 8 personer fick vistas i lokalen samtidigt. När vi gick in var vi 8. Det blev snabbt 10 personer, 12 personer. När vi kom fram till kassan så var vi 17 personer i lokalen. Det blev en liten dialog mellan mig och kassörskan.

- Det står att det endast är 8 som går vistas här inne samtidigt
- Ja
- Vi är 17st
- Ja vad kan jag göra åt det?
- Du kan säga ifrån!
- Dom kommer gå in ändå.
- Vem är det som bestämmer?
Inget svar

Ja det var väldigt nonchalant kan jag ju tycka. Inte bara av dom tre kassörskan som stod där utan även av dom nio som gick in efter oss åtta som redan var inne. När jag och min dotter skulle gå ut från butiken så fick vi gå mitt i klungan. Tror ni att dom flyttade sig? Nej dom stod kvar. Tänk om vi alla hade hjälpt åt för att förhindra smittspridningen, då hade vi kanske haft ett avslut på denna smittan. Vem vet? Ingen som vet, jag vet 😉

Nu ska jag umgås med mina barnbarn en stund. Ha det gott och sköt om er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: