web analytics
Gå till innehåll

Självkritiska tankar

Lördag hela dagen. Idag får jag ha en dag tillsammans med mitt äldsta barnbarn. Så mysigt ❤ Kommer ihåg när hon föddes. En liten prinsessa som har förgyllt mitt liv sedan dess. Idag går hon i förskoleklass. Inte klokt vad tiden går fort. Mitt yngsta barnbarn fyller snart ett år. Ja liten blir stor 😊

Sitter och funderar på mina självkritiska tankar. Jag har det som hemuppgift att skriva ner eventuella sådana tankar till terapin. Min terapeut frågade mig i måndags om jag hade några. Nej, det tycker jag inte sa jag. Skönt sa hon och det är det ju så klart. Men nu efter hemuppgiften så har det ju visat sig att jag har det. Här ser man hur van man är vid sina egna tankar, speciellt om sig själv.

Ju mer jag tänker efter så inser jag att det är tankar som jag har haft om mig själv sedan barnsben. Jag känner mig hemma med dom. Ja jag vet att det kan låta konstigt men det är så det är. Ska jag efter över 40 år tänka att jag duger som människa. Att jag bland annat har ett värde och inte är misslyckad och värdelös så känns det väldigt skrämmande. För vem är jag om jag inte är allt det?

Det är en fråga som har många svar egentligen...men jag känner ibland att jag inte har några. Svaren kan få mig att känna mig smått förvirrad ibland.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och försöka göra klart min hemuppgift. Önskar er en fin dag ❤

Publicerat den Kategorier PTSD

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.