web analytics
Gå till innehåll

Sjubarnsmamman är en dålig förebild till sina barn tydligen

Jag fick ett intressant brev på posten idag. Jag kunde inte annat än att skratta faktiskt för det var så löjligt. Människan kunde inte ens skriva mitt namn utan postade det till sjubarnsmaman Andersson. Jag glömde inte ett m i sjubarnsmamman utan vederbörande vet nog inte hur det stavas. Eller så hade personen för bråttom så en bokstav glömdes bort. Är förmodligen det sistnämnda med tanke på att m:et finns i rubriken på brevet 😉

Sjubarnsmamman

 

Det var inte kuvertet som fick mig att skratta utan det var innehållet i brevet. Nedan finns brevet i sin helhet. Jag har numrerat raderna för att det är lättare att kommentera då. Så under bilden är mitt svar.

Sjubarnsmamman

Ska börja med att tacka dig för att du lägger ner tid på mig 🙂 Snällt och mycket smickrande egentligen faktiskt. Att du tog dig tid att skriva ihop flera rader om något som du absolut inte vet någonting om. Ja det spelar ingen roll om du är min svärmors vän eller om det rentav är min svärmor själv som har skrivit. Oavsett vem det är så vilar det ändå på min svärmors axlar då "informationen" kommer från henne.

 1. Jag heter Elisabeth och inte Sjubarnsmamman. Sjubarnsmamman är enbart mitt namn på min blogg på internet. Lisa använder enbart min familj, mina vänner och släktingar. Det är alltså inget namn som varken du eller min "svärmor" kan bruka så för er heter jag Elisabeth!
 2. Ja tänk att det kan glädja andra. Jag förstår inte vad det har med mig att göra egentligen för det är inte jag som far illa av den.
 3. -
 4. Vad bra att du kan le i alla fall. Jag gör mer än så 🙂
 5. Det andra ordet, vad ska där stå? Jag är inte människa att tyda det. Har försökt men jag kan inte hitta något ord som passar in. Någon annan som kan läsa vad det står? Informera mig gärna i så fall!
 6. Min tjuvaktige son ska sona sitt brott skriver du. Ändå så är det till mig du ironiskt ler åt? Varför?
 7. Det är inte jag som har stulit! Det är inte jag som ska in i fängelset!
 8. Lögner och undanflykter? Vad menar du med det? Jag har aldrig ljugit om mina barn. Jag har inte kommit med några undanflykter. Vet jag inte vad som hänt så kan jag inte antyda något! Jag kan inte säga att saker och ting ÄR på ett visst sätt när jag inte vet! Det är jag som skrev i min blogg om att min son ska in i fängelset och avtjäna ett straff på 18 månader. Jag kunde helt omöjligt skriva det innan då tingsrätten inte hade sagt sitt. Det är inte jag som delar ut straffen!
 9. -
 10. Jag är en dålig förebild till mina barn? Varför? Jag har 7 barn. Med mig till Fredrik hade jag 5 barn. ETT av dessa barn har blivit som han är i mångas ögon och med tanke på hans meritlista så är han kriminell. Jag har fostrat ALLA mina barn på samma sätt. Varför är det bara ett barn som blivit kriminell? Om jag är en dålig förebild, vad är då min svärmor? Det hon har gjort är väl knappast något att vara stolt över?
 11. Jag hör med fasa om dina lögner skriver brevskrivaren. Ja HÖR är kodordet här. Denna person hör min svärmors åsikter om mig. Om vad jag ska ha gjort och vad jag inte har gjort. Hennes åsikter är långt ifrån sanningen!
 12. -
 13. -
 14. Gjort mycket för dina barn skrev personen i fråga. Ja det har hon. Både bra saker men även många dåliga! Jag har skrivit om dom tidigare. Hon har hämtat mina barn ett fåtal gånger på fritids. Haft dom några nätter om året. Hon har även sagt en massa elaka saker om och till mina barn. De har fått heta mycket. Däribland hennes eget barnbarn. Men kan hon prata skit om några av sina andra barnbarn så kan hon göra detsamma med mina barn!
 15. Hans småpojkar? Ja jag förstår att du menar Fredriks, men hör och häpna: Hans småpojkar ingår i MINA barn! De är nr: 6 och 7 i min barnaskara 🙂
 16. -

Ja inte kunde personen avsluta med sin namnteckning. Lite oförskämt att inte göra det! Men med tanke på vem personen är så är det inte så konstigt. Det är ju svårt för en del att inte kunna stå för sina åsikter. Det kunde inte denna personen i heller. Så därför så är det rätt så roligt faktiskt.

Min svärmor har många öknamn på min son och fast vissa andra barn i hennes släkt har gjort samma sak som min son så är det bara min son som är en stor bov! Vissa av hennes egna "barnbarn" är precis av samma skrot och korn som min son!!! Skillnaden mellan mig och min svärmor är att jag faktiskt kan stå för det! Jag förmildrar inte någonting.

Det är ju som så att här i Borgholm vet alla vad min son har gjort så varför skulle jag över huvud taget ljuga om det? Alla människor vet ju om det ändå och jag är inte så korkad så att jag skulle ljuga om något som jag VET att alla VET hur det ligger till! Jag har ingen anledning till det!

Denna IQ-befriade brevskrivare har inte mycket innanför pannbenet! Det är INTE JAG som kommer må dåligt av att min son sitter i fängelse. Det är mestadels min svärmors biologiska barnbarn!!! Det är dom som är minst i barnaskaran och som kommer behöva extra stöd. De behöver inte sådant här skit från "människor" som inte har något vett innanför pannbenet!

Denna svärmor anmälde mig och Fredrik på socialen för att hon var som hon sa "orolig" för sina barnbarn. Hon var så pass orolig så att när hon fick veta att socialen inte skulle öppna en utredning då de inte ansåg att det behövdes så slängde hon ut dom på gatan. Hon har varit inne i butiken på Fredriks jobb flera gånger men inte EN ENDA GÅNG har hon frågat hur det är med småpojkarna. Så jävla orolig är hon om sina barnbarn!!! Hade hon varit det så hade hon åtminstone frågat EN gång hur de mår! Men det är klart. Vederbörande är väl fullt upptagen med att ringa runt och sitta hemma i tv-soffan och snacka sitt jävla skit! Dra den ena lögnen efter den andra till folk som väljer att tro på hennes åsikter.

Ja jag är en hemsk människa! Jag vet! Jag tar ju bara hand om mina barn. Jag uppfostrar dom och gör allt för dom. Även när de gör fel så gör jag allt för dom. Då menar jag inte att jag väljer att sopa saker och ting under mattan utan jag säger åt personen i fråga om vad jag tycker och att vi inte accepterar sådant handlande här hemma. Men jag kommer ALDRIG att slänga ut mina barn på gatan för att de har hamnat snett häri livet! Det är just som mitt barn i fråga faktiskt behöver mig som mest!

Alla dömde ut min äldsta son redan från start när vi flyttade hit till ön. Ingen var intresserad av att veta hur han hade haft det tidigare i sitt liv utan de flesta tog för givet att han föddes normt elak och som inte kunde hålla sina fingrar i styr. Det är inte riktigt så enkelt. Alla människor bär på en historia. Så även min son! Det är inte som jag tar han i försvar utan det är bara ren fakta. Vad han gör nu i vuxen ålder får stå för honom för det är val som han själv har valt att göra, men det är saker och ting som hänt under hans uppväxt som har gjort honom till det barn han var! Innan han blev vuxen.

Han fick hjälp men inte rätt hjälp!

En sak ska ni som läser min blogg veta: Jag har till och med anmält min egen son när han har gjort saker som inte är lagliga. Inte för att vara elak mot min son utan det är för precis tvärtom. Allt jag har gjort har jag gjort för att jag älskar honom. Det var jag som kontaktade skolan för att få den hjälp han verkligen behövde. Det var jag som gick till det sociala och begärde hjälp. Inte hjälp för min egen del utan hjälp till min son! Vad mer kan jag göra?

Han flyttade till ett instution där han skulle få hjälp. Barnhemmet Oasen hette det. Tyvärr så fick han inte den hjälp som han verkligen behövde. Men det är klart. Ett barn på ett sådant ställe kostar en hel del pengar. Det är ju bra om barnen kan få stanna där längre då!

Jag ÄR en bra förebild till mina barn! Det är inget som någon kan ändra min åsikt om. JAG VET vad jag har gjort för mina barn och det räcker för mig. Jag behöver inte bevisa någonting för någon annan människa!

Oavsett vad min son har gjort i sitt liv så kommer jag alltid att älska honom. Ställa upp för honom och finnas där om han behöver min hjälp! Jag kommer ALDRIG att förskjuta ett barn bara för att barnet har hamnat snett!

Till dig som skrev brevet: FY SKÄMS på dig!!!
Till din informatör: FAR ÅT HELVETE!!! Fast jag tror inte att du ens kommer in där!

MvH Elisabeth

4 reaktioner på ”Sjubarnsmamman är en dålig förebild till sina barn tydligen

 1. Petra Wallin

  Så jävla bra skrivet av dig Lisa, jag satt bara o skrattade åt brevet. Snacka om att vara feg o skriva ut sitt namn p våga stå för det personen skriver. Det är en jäkla tur att man inte gifte sig med sina svärföräldrar så min mans farmor när vi gifte oss. Bara stå på dig onöåt det rinna av dig. Hoppas bara att sin man står på din sida till 100 % annars ka det vara lite tufft. Stor varm kram på dig

  Svara
  1. Lisa (sjubarnsmamman)

   Tack Petra. Ja sådant här är så löjlogt. Att skriva och inte kunna stå för det, men så är det om man är född feg. Min man står på min och våra barns sida. Det var väl det dom inte trodde. Varm kram till dig vännen.

   Svara
 2. Rebecka

  Så lite folk har att göra när de måste lägga tid på dig och din familj.
  Hoppas bara din man verkligen står bredvid vid dig hela vägen.
  Det är ju ändå hans mamma det handlar om.
  Brukar vara tufft för män att släppa sin mamma så hoppas det inte är så i detta fallet.
  Stå på dig du vet att du är den bästa mamma för just dina barn.
  Kram.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: