web analytics
Gå till innehåll

Ska inte ansvaret delas?

Med många barn tillkommer det många utvecklingssamtal. Jag har gått på många genom åren och fler lär det bli. Fast jag ibland skulle önska att jag kan vara på två ställen samtidigt så tycker jag det är roligt att få dela det ansvaret med någon. Jag har en man...som jag har barn med. Det brukar vara jag som går på utvecklingssamtalen med de små killarna men häromdagen när det var dags för Pontus tur så var Fredrik tvungen till att gå för jag hade ett annat utvecklingssamtal som jag skulle gå på. Det är svårt att klona sig själv så lösningen var att Fredrik tog sig an Pontus tid.

Häromdagen så var det dags för Hampus tur. Hans önskan var att ha Fredrik med sig för som han själv sa: Jag går alltid och han ville att hans pappa skulle med denna gång. Inte så konstigt tänkt alls!

Fredrik gick och Hampus blev nöjd. Ja även jag som faktiskt fick dela denna underbara stund med min man för det finns inget roligare än att gå på utvecklingssamtal. Man får vara delaktig i ens barns kunskaper och man får veta vad de behöver stöd i.

Men det är tydligen inte så vanligt att mannen går på utvecklingssamtal. Jag tycker det skulle vara normalt och det är ju det för många andra med. Ja inte för dom som föddes under stenåldern då. Det är många som tar för givet att det är mamman som ska gå. Varför? Var man inte två som gjorde barnet? Ska inte ansvaret för barnet delas på de båda då?

Ja som sagt...jag tycker det, men långt ifrån alla gör det. Nu är det som så att mannen min har arbete och jag går hemma, men det är inte alltid jag har gjort det. Även jag har haft arbete som jag fått ta mig ledig ifrån för att gå på utvecklingssamtal. När man föder ett barn till världen så borde man veta att utvecklingssamtal är något som man måste gå på!

Ja måste och måste...men det borde finnas intresse tycker jag!

Hampus och Pontus var stolta som hade deras pappa med...och jag tycker det är mycket roligt. Jag hoppas det blir fler gånger för pojkarnas skull. Sedan blir jag glad av fler orsaker. Jag har så mycket annat ändå som jag måste göra, eller möten att gå på. Jag är inte arbetslös bara för att jag är en hemmavarande mamma!!!

idag var jag i Kalmar med stora dottern. Ett uppföljningsmöte med lärare och rektor. Dottern har varit mycket sjuk och kommit back i sina ämnen.  Dottern ville ha mig med sig så jag följde med in. Nu väntas bara ett utvecklingssamtal med min tvillingpojke. Han var sjuk när vi fick tiden med honom. Nu är han frisk igen tack och lov.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och bara njuta av lugnet. Ha en fin kväll!

Utvecklingssamtal

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.