web analytics
Gå till innehåll

Skolan är igång och jag är ensam hemma

Sitter här hemma ensam allena. Tvättar och har handlat. Skolorna har börjat för barnen så det är bara att gilla läget kan man säga. En hel sommar har jag haft barnen hemma så det känns lite tomt här hemma.

Stora sonen har flyttat tillbaka till Skåne. Saknaden är stor. Jag var faktiskt glad när han flyttade hem i våras för han har inte bott hemma under flera år på grund av missa orsaker. Jag vill inte ta upp vilka för det är inte mig det handlar om. Han var bara 13 år när han "flyttade" hemifrån så att få ha honom hemma igen var glädjefullt.

Jag visste att han skulle flytta ut igen en dag för detta var bara temporärt. Vi tog emot honom och hans flickvän med öppna armar och försökte leva så bra det gick fast det var trångt. Vi har ett hus som är 108 kvm och rymmer 5 rum. Vi var 10 i familjen så det var lite trångt, men det var bara att göra det bästa av det möjliga. Det gick en hel del handdukar och sängkläder och alla vet vi vilken plats de tar i tvättmaskinen. Ja så det blev många maskiner tvätt i veckan.

Disken stod ibland i högar på diskbänken. Vi har diskmaskin och den arbetade på. Det gick 2-3 maskiner om dagen och då var det ändå grytor som väntade på att bli rena. Dom diskades oftast för hand för de tog för stor plats. Jag har problem med mina leder och min axel mår inte bra när jag hänger upp den våta tvätten. men jag gör mitt bästa. Det blir några maskiner om dagen i alla fall.

Nu är vi två mindre i familjen och d märks på både disk och tvätt. Man tänker inte alltid på hur mycket en människa förbrukar på en dag förrän man ser det framför sig. Det enda jag ska vänja mig vid nu är tystnaden. Men det kommer väl det med.

Jag var hos min samtalskontakt igår och det var rätt så skönt att få prata av sig. Hon förstod mig i det jag pratade om och sa att jag är inte mer än människa jag heller. Skönt att någon tycker samma. Idag ska jag till min doktor för att gå igenom min medicinlista för att se om något behöver ändras i den. Annars är allt som vanligt.

Önskar er alla en fin dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: