web analytics
Gå till innehåll

Skolavslutning för de små

Jag står i kön på Netto. Har precis betalt och ska gå för att packa ner mina varor. Är det stressigt idag säger tjejen som stod bakom mig till kassören. Samtidigt som hon säger detta så lämnar hon fram en 1000-kronors sedel. Jag tyckte att kommentaren hon sa verkade konstig samtidigt som jag tänkte att det kanske var hennes sätt att prata och vara social med en kassör. Denna kan du inte handla för, den är inte giltig säger kassören till henne. Hon ser inte så frågande ut vilket jag hade varit. Jag hade blivit förkrossad om kassören hade sagt till mig att jag hade haft en ogiltig sedel i min hand med den valören.

Okej säger hon och stoppar i sitt bankkort vilket hon dessutom hade redo i sin hand. Kassören sa till henne att hon fick prata med sin bank om sedeln. Denna 1000-lapp hade ingen folieremsa så den var inte giltig. Det var väl 2013 som dessa slutade att vara giltiga. Hade jag haft en sådan stor sedel i min hand som jag trodde skulle fungera men som visade sig inte göra det, då hade jag blivit mer än förkrossad.

Om hon visste om det eller inte har jag ingen aning om, men ddet jag reagerade över var att hon köpte en liten Red Bull för 12 kr och skulle betala med en 1000-lapp. Inget konstigt egentligen kanske men jag tror inte att det tillhör vanligheterna att man köper för så lite med en sådan stor peng, men alla är vi olika.

Idag har det varit skolavslutning för de minsta barnen. Robin var snäll och gick med till Hampus klass när de skulle fika så gick jag med Pontus, men jag var med dom båda i kyrkan. Det var fint och barnen var så duktiga på att sjunga.

På skolan såg jag en 10-årig flicka som hade höga klackar på sig samt hade lösnaglar. Att ha lösnaglar är en sak men att sätta ett par högklackade skor på en flicka i den åldern tycker jag inte är passande. Det är dock mina personliga åsikter. Jag tycker att barn blir för stora i förtid. När jag sedan kom till kyrkan och den ena klassen efter den andra gick fram såå såg jag en annan tjej i samma ålder vara sminkad. Vart går gränsen? Ja för mig fick inte mina flickor vara sminkade när de blott var 10 år gamla.

Jag har varit så trött idag. Speciellt nu i eftermiddag men jag hade nog rent för högt socker. Det tar sin lilla tid sen för att bli pigg. Jag kommer förmodligen att lägga mig tidigt kväll och lyssna på min ljudbok Medan han lever som handlar om Elaine som har anmält sin pappa för övergrepp.

Ni får ha en fin kväll.

Skolavslutning

Skolavslutning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: