Gå till innehåll

Skolkande barn

Jag är en sträng mamma. Jag vet det. Men det är för att jag älskar mina barn. Jag vill att de ska få det så bra som möjligt. Ett barn vet inte hur livet är och det är upp till oss föräldrar att visa dom vägen till ett bra liv. Jag gör det med att sätta regler och berätta för barnen att varje handling man gör har konsekvenser.

Min dotter fick åka till Stockholm i december för att titta på Dirty Dancing. Hon var eld och lågor för att få åka dit och jag förstår henne. Det hade jag också velat. Idag ställde jag in det och orsaken var att hon har skolkat från skolan. Det var inte allt utan hon började med att ljuga och det är något som jag inte tolererar över huvudtaget.

Ljuger man så kan man inte lita på den personen och man kan inte vara säker på att den personen talar sanning nästa gång. Nu menar jag inte att jag tror att en person ljuger automatiskt bara för att den har gjort det en gång. men jag ska inte sticka under stol med att tvivel finns innan personen har fått mig att lita på den igen.

Skolan är viktig och hon har inte råd med att missa flera lektioner. Jag gjorde själv misstaget när jag gick i gymnasiet. Jag skolkade och det var sällan jag var på lektionerna. Nu var det inte av samma anledning som min dotters men det är ingen ursäkt ändå men kanske förståeligt.

Min dotter skolkar med kompisar. Jag hade inga. Jag blev slagen och hånad i stället i skolan och för att skona det lite grann så uteblev jag från lektionerna. Då tänkte jag inte på att skolans arbete blev lidande. Jag försökte bara klara av dagen.

Nu har jag sagt till min dotter att det blir inga kompisar under vardagarna och det blir ingen Stockholmsresa. Hon skulle även sova med kompis under helgen men det blev inställt det med.

Hon tycker kanske att jag är taskig men jag gör det för att jag älskar henne.

Intressant?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: