web analytics
Gå till innehåll

Sluta och sälj cigaretter i livsmedelsbutikerna

Borde livsmedelsbutikerna sluta att sälja cigaretter? Ja jag tycker det! Tycker det hör hemma mer i tobaksaffärer. Varför tycker jag det då? Jo jag tror att det hade minskat antalet rökare. Fråga mig inte varför bara för det vet jag inte. Det är bara en känsla jag har. Det blir svårare att få tag på cigaretter och då känner kanske många att det är lika bra att sluta röka. Jag vet inte men det hade varit bra om det hade varit så!

En födelsedagsfest slutade i tragedi i USA. Fem kompisar tog in på hotell och lämnade bilen på i garaget som fanns under rummet. De kvävdes till döds då koldioxiden kom in i rummet. Så fruktansvärt tragiskt och så onödigt! Alla fem dog. Min första tanke var att det kanske var meningen att de skulle somna in. Killarna hade kanske kommit överens om att somna in tillsammans. Men de var rädda för att inte få igång bilen sa en kompis till dom. Min fråga blir ju då. Hade de tänkt att ha igång bilen hela kvällen och natten då?

Fredrik fick åka i väg i natt då det brann någonstans. Han var borta fyra timmar. Det händer en del ibland och sen kan det vara tyst i evigheter.

Idag ska jag tvätta. Ett måste. Ni får ha en fin dag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

4 reaktioner på ”Sluta och sälj cigaretter i livsmedelsbutikerna

 1. whatthefuckdotcom

  ...vill bara säga: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2008/may/na-nu.html

  och framförallt detta: http://wtfdcom.blogspot.com/2009/07/rokning-kostar-samhallet-minst-26.html

  Det sista blev även publicerat i Aftonbladet.

  Det är så fruktansvärt löjligt att ge sig efter rökarna när alkoholen är både farligare och dyrare för samhället... Jag gissar på att du inte är nykterist?... förlåt men nu blev jag riktigt riktigt förbannad!

  Att jag röker skadar ingen annan. Jag röker inte på allmän plats, jag röker inte inomhus... den som skadas är Jag och det är MITT val! och börja inte babbla om skattepengarna till vården för alkoholen kostar VÄLDIGT mycket mer.

  Den är dessutom farligare... jag har i alla fall aldrig hört talas om någon som blivit våldtagen för att förövaren varit nikotinpåverkad!

  Detta säger nog allt: http://wtfdcom.blogspot.com/2009/09/jag-blev-valdtagen-forrovaren-skyller.html

  måste lägga på en KRAM... för jag älskar dig ändå 😉

  Svara
 2. Smulan

  oppsss! Jag trampade på ömma tår. Jag pratade inte om alkohålen i detta fallet utan enbart rökningen. Det finns mycket som skadar människan och det går inte att ta upp alla faktorer här och nu så jag tog rökningen...för denna gång.

  Jo rökning skadar. Mer än vad man tror. Jag ahr själv varit rökare och jag rökte inte heller inomhus. Jag gick ut på balkongen och rökte. Jag hade stängd dörr och röken flög ut. Däremot så satte röken sig i kläderna vilket det faktiskt gör oavsett om man röker på offentliga platser eller ej.

  Min son var eller är astmatiker. Han blev dålig pga den rök som fanns kvar i mina kläder.

  Jag hoppar inte på er rökare för jag har själv varit det. Däremot så vet jag att det är farligt och jag hade hellre sett att samhället blev helt fri från rök. Visst finns det avgaser och det dödar och sprit orsakar leversjukdomar och människan kan dö, men man kan inte diskutera så för då blir det aldrig en förändring.

  Det var ju bra att du älskar mig iaf 🙂 Värmer mitt hjärta. Älskar dig med 😀

  Svara
 3. wtfdc

  men då varför börja med ciggen? Varför inte ta bort alkoholen från livsmedelsbutikerna, det skadar ju mer... eller den feta maten, det är inte särskilt hälsosamt... eller... ja du fattar

  Svara
 4. Smulan

  Jag har inte sagt att man behöver börja med ciggen, men man måste ju börja någonstans. Oavsett vart man hade börjat så hade det varit bra.

  Det med den feta maten håller jag med om men intaget av den skadar bara den som äter den. Den skadar ju inte omgivningen. Alkoholen finns väl inte i livsmedelsbutikerna? Jo de med låg halt i förstås. Ja jag tycker inte att de borde finnas i en vanlig livsmedelsbutik heller. De tillhör systembolaget tycker jag. Lika mycket som jag tycker att cigaretter tillhör en tobaksaffär.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: