web analytics
Gå till innehåll

Smalspår till Warcraft

Igår var vi iväg hela dagen. Vi åkte till Västervik för att åka smalspåret där. Jag frågade Fredrik om han visste hur lång sträckan var och han sa 7 mil tur så det blev att åka tåg som förr i 14 mil. Det var ingen skön tur i sig för man fick ont i ryggen av att sitta i de hårda sätena men det var ändå roligt. Om man bortser från det då.

Smalspåret

Smalspåret

De som kör i tåget och som håller i det hela var klädda som de var på 50-talet. Allt för att det skulle kännas så äkta som möjligt. Jag tyckte bara att det var äckligt med en sak. Det var toaletten som de hade på tåget. Det var ett hål rakt ner så de som gick på toaletten där såg bara mark i full fart. All papper slängdes i hålet och hamnade alltså ute i naturen. Tänk alla som gör nr: ??? äckligt rent ut sagt!

Visst ska känslan finnas där på hur det var förr men vissa saker ska inte vara okej tycker jag...så som toaletten då. De hade kunnat ha en sådan Porta Potti tex....men nej då. De har valt att ha ett hål rakt ner. Inte så fräscht. Dock så valde dom att ha tvål. Något som kom från nutida. Då kunde de lika bra att struntat i den med!

Smalspåret
Smalspåret

Ja ja...jag gnäller, jag vet 😉

Vi stannade till vid olika hållplatser. En av dom var Ankarsrum, där köpte vi lite fika. Lite kaffe och en god chokladboll slank ner. Sedan var det bara att stiga på igen för att komma vidare. Vi åt ute med. Det blev en pizzeria någonstans på vägen. Medan de andra tog pizza och kebabrullar så tog jag en falafelsallad. et var gott men jag orkade inte äta så mycket. De som tog kebabrulle blev lite besvikna vilket jag förstår för de beställde kebab men fick gyros. Men de åt och var glada ändå.

Det var en mycket underbar miljö runtomkring. Jag fotade en hel del. Naturen var vacker så det blev som sagt en hel del foton på det. Nedan kommer några stycken.

Smalspåret

Smalspåret

Maria hade hand om Sally under dagen. tack så mycket för hjälpen. Den uppskattades verkligen!

Idag blev det en tur till stranden. Det blev inget dopp för det var rätt så kallt men vi solade i alla fall. Vi hade fika med oss så det gick ingen nöd på oss.  Det var varmt i luften men småkallt när det blåste. Det blev två timmar på stranden. Rätt så lagom. Vä hemma så började vi städa så smått och sedan blev det kaffe i trädgården. Det var bara jag och barnen som gick iväg till stranden. Fredrik blev hemma. Barnen hade nog tyckt det varit roligt om han följde med men men...kanske nästa gång.

Jag och Beatrice sålde godis på biografen. Vi beslöt oss för att se filmen. Inte min genre men ibland är det roligt att se på något annat. Filmen var Warcraft och Benjamin följde också med och såg den. Den var två timmar lång så det kröp lite i benen innan filmen var slut.  The Beginning hette den så det kommer nog en fortsättning på den längre fram.

Nu sitter jag här och ska snart ta mig en kopp kaffe. Lite sent kanske men jag har inte de problemen som inte kan dricka kaffe på kvällen. Tack och lov för det. Jag som älskar kaffe.

Jag hoppas ni får en fin kväll mina vänner!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: