Gå till innehåll

Jag har smarta barn

God morgon alla glada. Eller jag ska kanske skriva förmiddag? Det är söndag o det är det precis hela dagen. Den kommer att gå fort så det gäller att göra det bästa utav den. Jag har inga planer faktiskt för dagen. Inte mer än att jag ska tjuvstarta idag med en långpromenad. I morgon börjar jag min träning. Jag SKA ner i vikt. Jag har bestämt mig för det nu.

Beatrice ska på kalas idag. Hon är smart den ungen. Det är bara hon som är bjuden. Tvillingbrodern Benjamin får vara hemma. Jag har inte berättat för honom att Beatrice skulle på kalas och iofs inte för Beatrice heller. Pga att man vet ju inte om något inträffar så hon inte kan åka dit. Då slipper jag en ledsen Beatrice.

Iaf så berättade jag för Beatrice häromdagen att hon skulle dit. Jag sa till henne Benjamin visste inget än men att jag skulle berätta för honom senare. Det går en stund och helt plötsligt så kommer loppan (Beatrice) o säger:

-mamma. Jag har inte sagt något till Benjamin att jag ska på kalas och ändå så visste han om det.
-Har du inte sagt något.
-Nej.
-Kalla ner honom då.

Beatrice kallade ner honom o jag tänkte att jag får förklara för honom nu då varför han inte skulle gå.

Benjamin kommer ner o jag frågar honom.

-Hur visste du att Beatrice skulle på kalas?
-Det visste jag inte.
-Men Beatrice sa ju att du visste.
- Jag visste inte att hon skulle på kalas.

Hmmm...Jag tittar på Beatrice o hon ser lite lurig ut. Hon har inte berättat för Benjamin själv utan hon fick MIG att berätta.

Ja nu var det lätt för mig att förklara för Benjamin o han tog det bra. Tack o lov.

Jag har en son på snart 4 år. Han är lite rädd för toaletten när han ska bajsa. Varför vet jag inte men han tycker det är lite skrämmande. VI har försökt o få honom att säga ifrån när han ska på toaletten men det är sällan han gör det.

Häromdagen så skulle vi gå o lägga oss o han fick blöja på sig. Han har det på natten fortfarande. Efter en stund så säger han till pappa att han har bajsat. Så här låter deras dialog:

-pappa, jag har bajsat.
-Varför säger du inte ifrån.
-Men hallå. Jag hörde inte bajset komma.
-Men du kände väl?
-Nej o jag hörde det inte heller.

Ja...vad ska man säga?

I går var han för härlig. Han har en gunghäst som han fått av farmor i julklapp för något år sen. Han älskar ju Lucky Luke så ni kan ju förstå vad hästen heter. Han är smart för han har tagit en livrem som han satt runt halsen på hästen som han sen använder som tygel.

Fredrik skulle på toaletten i går o Hampus skulle med upp.

-Pappa. Vänta på mig!

Hampus kommer springandes i hallen med gunghästen efter sig. Han kunde inte släppa taget om gunghästen för han var tvungen att knyta fast den i trappan först. För den kunde ju annars springa i väg.

Hmmm. Det är verkligen inget fel på fantasin där.

Ha en bra dag!

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

1 reaktion på ”Jag har smarta barn

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: