web analytics
Gå till innehåll

Smarta barn

Vilken dag. Den har sprungit iväg. I alla fall fram till nu. Hur det kommer se ut sen det får jag ju se 😉 Jag har varit på stan en sväng. Ingen stor runda men jag fick tag på en julklapp i alla fall. Sedan var det dags för samtal. Jag har gått nu i snart 11 år. Första året var på kvinnojouren. Det var väldigt behövligt. Hon som jag hade fick mig att inse hur man skulle tänka för att träffa en normal man.

Ja jag vet. Det låter inte klokt kanske men just så var det. Man är en vane människa vilket innebär att man väljer de situationer som man är van vid. För det känns rätt på något sjukt sätt. Man känner till det och man känner sig trygg i det. Helt otroligt egentligen.

Idag bor jag här i Borgholm och har kommit ur dessa destruktiva förhållanden. Bara det borde få mig att må som en prinsessa, men det är alltid någon eller något som ska överskugga. En ros har inga törnblad för inget.

Jag har hämtat Pontus från dagis. Vart han har slängt sin mössa vet jag inte för den var försvunnen. Han har väl glömt den någonstans. Denna mössa fick mig att tänka på en konversation som Pontus inledde i går.Jag hämtade honom på dagis och sa att han skulle ha sin mössa på sig. Han ville inte det. så denna dialog öppnades:

Jag: Sätt på dig mössan Pontus.
Pontus: Nej.
Jag: Jo du måste ha mössa på dig.
Pontus: Varför det?
Jag: Annars kan du få ont i öronen och få öroninflammation.
Pontus: Du då. Varför har inte du mössa?
Jag: Jag har ingen mössa
Pontus: Varför köpte du inte det då med en gång?

Vad ska man svara på det?

Jag: Jag gjorde det men jag har lånat ut min mössa till Hampus. 

Det är faktiskt sant för han har gjort av med alla sina. Hela fyra mössor har han förlagt på skolan någonstans. Men tror ni att Pontus köpte det? Nej då:

Pontus: Då får du väl köpa en ny då. 

Japp...jag ska köpa mig en ny mössa. Det är inte varje dag man blir uppläxad av en envis fyra åring. Jag har lärt mig en sak av detta i alla fall. Säg aldrig emot en fyra åring om du inte sitter med alla svar....hahahaha.....

Intressant?

2 reaktioner på ”Smarta barn

 1. Anna

  Skönt för dig och få prata av dig, det är inte många som gör det fast dom skulle behöva de. Hur mår man då egentligen?

  Mössa använder jag så fort kylan kommer 🙂

  Kram

  Svara
  1. Sjubarnsmamma

   Ja det är rätt så skönt faktiskt. Man kan behöva det lite då och då. Ja mössa ska jag försöka använda med. Ett måste när man har en envis fyraåring i hemmet...hahahaha...Kram o ha en fin kväll!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: