web analytics
Gå till innehåll

Smeknamn / nicknamn

Idag är det lite rått i luften tycker jag. I går var det så skönt. Det var en riktig vårdag med massor med sol. Jag älskar sol o värme, men med solen så kommer det lite mindre otrevliga djur. Nämligen fästingar.

Jag har haft tur än så länge o sluppit att få sådana på mig. Bara tanken på att få ett djur innanför min hud får mig att ryyyyyyysa! Pontus fick en fästing förra året på sidan mellan ryggen och magen. Den  satt ordentligt. Jag fick ut hela o det blev inte mer tack o lov. Många kan ju insjukna.

Från det ena till det andra. Jag läste om naglar på aftonbladet. Det skrev som om dom som biter på sina naglar. Det fanns tips på hur man skulle sluta bita på sina naglar.

Jag har själv bitit ganska så länge på mina naglar fram till för 5 år sen. Jag bestämde mig för ett datum att på den dagen skulle jag sluta o det har hållt i sig. Jag har inte bitit mer. Jag var rädd i början då man bröt naglarna att jag skulle börja igen men jag gav mig katten på att sluta. Jobbigt i början men det blev lättare o lättare ju längre tiden gick.

Man är ju en vanemänniska. Det är svårt att bryta sina rutiner o vanor ibland.

Idag är det sista dagen i skolan för denna veckan. Det är röd dag i morgon o sen är barnen lediga på fredag. Har inga större planer utan vi blir väl hemma o tar det lugnt o umgås.

När jag var på aftonbladet o läste så fick jag se en rubrik där det stod Nu är Madde hemma igen. Det handlade om prinsessan Madeleine. Madde är hennes nicknamn o jag tycker det låter dumt med alla dessa nicknamn egentligen. Jag har alltid kallat mina barn för det namn de har blivit döpta till.

Många andra förkortar namnen. Robin blir Robban. Benjamin blir Benny och Beatrice blir Bea. André, Hampus o Pontus har inga...än. Nja...Pontus har några sagt Ponte till.

Ponte? Hur låter det? Han är döpt till PONTUS!

Vissa nicknamn kan vara gulliga. Jag är kanske inte bättre egentligen som brukar kalla Beatrice för loppan och Stéphanie för hönan?! Men jag tilltalar dom aldrig för det utan jag kan säga...vilken loppa va? med glimten i ögat.

Jag heter Elisabeth o jag blev kallad för Bettan i skolan. Sen blev det spättan. Jag tyckte INTE om de smeknamnen kan jag säga. Nu kallas jag för Lisa o det presenterar jag mig själv för. Om det inte är till någon som jag inte känner. Då presenterar jag mig för Elisabeth.

Här i bloggvärlden kallar jag mig för Smulan. Varför vet jag inte. Det bara blev så, men visst låter det gulligt? ;-)...skratt...Som baby kallade min pappa mig för snuttan. Stéphanie var mitt lilla gullefjun som baby.

Har du något smeknamn? 

Ja ja...nu flöt jag i väg lite. Nu ska jag dricka min kopp kaffe o sen ska jag börja dagen med att tvätta. Ha en fin dag!

http://intressant.se/intressant

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

2 reaktioner på ”Smeknamn / nicknamn

 1. Trillingmamman

  Det finns ett talesätt som säger - Kärt barn har många namn. Även om man inte alltid gillar det som folk kallar en så kan man vända på det. talar dom om en så vet dom vem man är. Kanske är det bättre än att vara en skugga?

  Själv heter jag Eva men fick för den skull inte heta det i skolan. Även om det var svårt att hitta ett annat ord eller en förkortning. Kalle, Hacke, Karlsson, Pulle.. OJ! Jag hade ganska många smeknamn när jag tänker efter. Gillade inte alla men valde att svara eller reagera till dem jag tyckte var okej.

  Önskar er en fin och solig dag! Må så gott.

  Kramar från Eva

  Svara
 2. Smulan

  Ja det är sant. Jag hade flera nicknamn jag med o jag tyckte inte om alla men jag gjorde som du. De som tilltalade mig med ett mindre önskvärd nicknamn svarade jag tillbaka till.

  Tack. Jag önskar dig o de dina detsamma!

  Kram Lisa

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: