web analytics
Gå till innehåll

Sömnlös natt

Då var det torsdag och mer än halva veckan har gått. Jag längtar tills helgen då man inte behöver gå upp på morgonen. Låter jag lat? Det kan bero på att jag inte får sova som jag ska på nätterna. Denna natten har varit värdelös. Har varit vaken större delar av natten. Har jag haft tur så har jag fått sova en halvtimme åt gången.

Varför får jag inte sova??? Det är flera nätter i veckan som jag har det så här. Jag ska fungera som en människa med för lite sömn. Det går inte så bra kan jag säga. Jag går som i dvala ibland. Orkar inte göra så mycket, men jag gör det viktigaste. Trots att man inte får sova på natten så ska ju barnen upp på morgonen och iväg till skolan. Det behövs handlas och maten måste lagas. Helst ska man vara så alert som möjligt men det är svårt när man går på tomgång.

Jag skulle egentligen in till min samtalskontakt idag. Förra veckan när jag egentligen skulle dit så sjukanmälde hon sig. Idag får jag avboka för jag orkar helt enkelt inte. För en timmes samtal så går det tre timmar i restid. Jag är redan helt slut i kroppen så jag får vackert avboka. Förmodligen så får jag betala för ett uteblivet besök med men det får jag ta.

Nog om gnäll. Vad ska ni hitta på med idag då?

31 reaktioner på ”Sömnlös natt

 1. Anna

  Så jobbigt att inte kunna sova ordentligt. Den senaste tiden har jag också haft svårt för att somna om kvällarna och man blir så påverkad hela dagen sen. Hoppas att du kan ta igen några timmar på sömnkontot i helgen.

  Svara
 2. Jenny

  Usch jag lider med dig, vet precis hur du har det!!
  Jag har en unge som vägrar sova (och har vägrat i 3 år nu), han vaknar 3-4 ggr per natt och jag har jätte svårt att somna om så jag ligger vaken nästan en timme innan jag somnar om och då lagom till han vaknar igen...

  Skickar en styrkekram!!!

  Här händer inget spännande alls idag, skönt!!

  Kram kram

  Svara
 3. Michelle

  Usch ver hur det är o inte kunna sova har precis exakt samma sak här hos mig , sömnlösa nätter . Förstår att du inte orkar åka tre timmar för ett samtal . Det är lång väg . Hoppas du får sova snart på nätterna 💕

  Svara
 4. Sanna

  Vad länge att köra för att ta sig till en sådan, dock synd när man dagar som dig inte har energi heller. Men hellre e ett uteblivet besök än att trötta ut kroppen.

  Svara
 5. Mirre

  Både min mamma och svärmor sover dåligt på nätterna och man märker ju hur det tär på dem, det måste vara jättejobbigt, hoppas att du hittar ngt som fungrar

  Svara
 6. Madelene

  Tråkigt att du sovit så dåligt.
  Min dag blev lite kaos efter lunch då de kom antingen en vridning eller inte från en historia som skapade kaos. Vad som är sant vet jag inte då bevis inte finns. Så hoppas att resten av min dag inte blir lika kaos och får ta det lugnt

  Svara
 7. Pärla

  Usch hoppas det vänder snart, jag har också sådana problem av och till 😦
  Jag ska handla och baka typ, hehe.

  Svara
 8. Jennysvardag

  Att inte kunna somna är ju så jobbigt. Tråkigt att det har vart så för dig hela veckan. Tråkigt att du fick ställa kn samtalet för kroppen inte orkar. Hoppas att det blir bättre till nästa gång du ska dit.

  Svara
 9. Hannas krypin

  Vad jobbigt att du inte fått sova ordentligt! Hoppas att du får sova bättre i natt och att du inte behöver betala för uteblivet besök. Förstår att du inte orkar. Idag har jag träffat en vän och så har jag tränat. Måste ta tag i mina studier också men är lite trög i starten.

  Svara
 10. Elisa

  Snart fredag!! Hoppas du får sova bättre i helgen. Så trist att inte få sova och framför allt när man inte vet orsaken till det. Förstår att du inte orkar med ditt samtal då när energin inte finns.

  Svara
 11. Emelie

  så jobbigt att du inte får sova! Jag längtar också efter helgen men tyvärr så brukar jag inte få så mycket till sovmorgon ändå haha!

  Svara
 12. Kamilla

  Trist att du och din kontakt inte kunnat ses de senaste veckorna men som sagt sömnen är så viktig. Gör något kul idag så du har en feel good känsla när du ska sova i kväll.

  Svara
 13. Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Usch vad jobbigt att inte få sova :/ Min terapeut avbokade också förra gången för att hon var sjuk

  Svara
 14. Fnulan

  Att inte få sova är en MARDRÖM! Har du testat Magnesium? Ta det en timme innan du ska sova, gärna dubbel dos. Du kissar ut det kroppen inte behöver.
  Kram

  Svara
 15. Ojoj

  Be att få propavan(muskelavslappnande som används till sömntablett).
  Den är bra om man vaknar tidigt eller flera ggr på natten.
  Har du svårt att somna kan du be om kroppens egna hormon; melatonin.

  Svara
 16. Johanna

  Uscha så hemskt att inte få sova ordentligt, hoppas verkligen att det går över snart och att du får till sömnen, det är ju så himla viktigt! Massa kramar <3

  Svara
 17. Lillan Kind

  Jag förstår mycket väl att du längtar till helgen, för det är svårt att fungera utan sömn. Jag brukar säga att jag känner mig som en zombie ibland. Visst är det bra att klara att få det nödvändigaste gjort, men det vore skönt att ha lite ork till övers för något annat också. Synd att samtalskontakten finns så långt bort att det går åt så många timmar för att träffas.
  Hoppas att du får en riktigt skön nattsömn snart!
  Kramar! <3

  Svara
 18. Sara

  Alla måste få gnälla ibland så gnäll på bara, bättre att släppa ut det än att hålla det inom sig och låta det puttra. Varför får du inte ro? Är det fysiskt eller något som spökar inuti? Det kanske är alldeles för personligt så du behöver givetvis inte svara. Jag har nog aldrig varit så tagen av sömnbrist som jag är nu med en treåring och en, snart, femåring hemma. Den ena är morgonpigg och den andra är en kvällsmänniska utan dess like. Dessutom så vill båda gärna krypa upp hos mig på natten så man ligger i samma ställning som en antilop som har blivit onykter och hoppat in i en bergsvägg ungefär.
  Jag hoppas att du får sova mer inatt iaf, alla behöver vi ju sömn för att fungera.

  Svara
 19. Sandrs

  Fy, att vara sömnlös är tufft, jag har samma problem tack vare min värk ❤
  Det är supersvårt att vara fungerande så jag förstår att du inte orkade. Jag har prövat att dricka kamomill te på kvällen, får se om det hjälper nått ❤

  Svara
 20. Annica

  Idag köpte jag mig ett par nya skor. Imorgon blir det ett arbetspass på ett nytt jobb. 🙂 Nervöst!

  Alltid jobbigt att restiden blir så lång. Hoppas du orkar nästa tid ni bokar in.

  Svara
 21. Lexochlogan

  Sömnen är så viktig, fungerar inte heller utan sömn, och just nu är lillen här hemma inne i en vakna 10 ggr på natten period, så jag är helt slut. Det var lång restid, bara det kan ju få en att inte orka. Hoppas du blir bättr i helgen

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: