web analytics
Gå till innehåll

Spice är inte så ofarlig som folk tycks tro

Sitter här och är så tröt. Allt som händer och har hänt tar på krafterna. Man är inte mer än människa och man klarar inte bära allt. Det är bara så. Saknaden efter min son är stor. Men det är bara att acceptera hur det är. Jag försöker göra det och tar dagarna som den kommer.

Jag har fått påhopp om att jag inte är en bra mamma. Jag kan inte ta hand om mina barn mm mm. Igår var det så skönt när jag var på utvecklingssamtalet med Pontus fröken. Han är så duktig i skolan. Han vet vad han är bra på och kan säga det och han vet vad han vill göra i framtiden. Det är så skönt att höra allt det där för det visar att han har bra självförtroende och har ett barn det så har dom det bra.

Jag vet att jag är en bra mamma men när man är låg en dag och inte mår så bra så då kommer naturligtvis allt sådant krypande till en. Jag har gjort vad jag har kunnat med mina barn och under långa perioder så var jag ensamstående, först med 1 barn, sen med 3 barn och till sist med 5 barn. Jag var inte så gammal själv då och med de förutsättningar jag hade så gjorde jag allt jag kunde och lyckades bra. Jag har fina barn och jag älskar dom över allt annat. Det är något som aldrig kommer att ändras oavsett vad som händer.

Nu till något som verkligen oroar mig. Drogen Spice är inte så ofarlig som många tror. Man hör att alkohol dödar men inte Spice. En överdos kan orsaka en hel del så Spice är inte å ofarlig ändå trots allt. En 40-årig man från Gävle hade fått åka till sjukhuset på grund av överdos, sannolikt av Spice. Tillstånden för mannen var kritiskt men nu är läget stabilt. En lek med döden är det att ta Spice. Två tonåringar åkte in på sjukhuset på grund av Spice och de var inte de enda.

Citat aftonbladet

Kan tappa medvetandet

Spice är en syntetisk drog som vanligtvis röks i pipa eller cigarettpapper. Den säljs i många varianter via internet, och kan till exempel orsaka vanföreställningar, aggressivt beteende eller slå ut njurarna

Det är ju så här att när någon röker på så försvinner deras omdöme samt deras förstånd. Det kan orsaka mycket som i vanliga fall kanske inte hade hänt.

Så här står det i Aftonbladet

”En lek med döden”

Bara under hösten har flera fall rapporterats.

Under två veckor i september fördes minst 15 ungdomar i Oskarshamn till sjukhus efter att ha använt drogen.

– Det är en lek med döden, sa Per Adolf Bergsten, chef vid akuten på Oskarshamns sjukhus, till Aftonbladet då.

I Sundsvall fick fem personer föras till sjukhus efter att ha rökt spice i slutet av augusti. Fyra av dem blev medvetslösa.

Aftonbladet träffade en av de drabbade, en man i 45-årsåldern, kort efter att han lämnade sjukhuset.

Han berättade då att han är missbrukare, men att han aldrig känt något liknande trots att han missbrukat länge.

– Inte på det här viset. Jag har kort svimmat av förut, eller somnat till, men absolut inte så här. Det här är dödens drog.

 

Ja naturligtvis är jag orolig då jag känner personer som röker denna farliga drog. Jag har försökt att få dom att förstå hur farlig den är men det kommer ursäkter hela tiden. Speciellt en ursäkt har jag fått höra: Alkohol är farligare och den brukar flera. Om det nu är så. Tänk er då de som både dricker och röker på? Hur blir det då?

1 reaktion på ”Spice är inte så ofarlig som folk tycks tro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: