web analytics
Gå till innehåll

Stal 50 kr

Om du hittar en plånbok med 50 kr i. Vad gör du då? Många skulle ha tagit den o många skulle ha lämnat tillbaka den. En man hittar den och tar pengarna, men slänger inte plånboken. 40 år senare när han hittar plånboken så lägger han ner 1000 kr i den o lämnar in den till polisen. Hans dåliga samvete har gnagt i 40 år och inte blev det bättre när ägaren till plånboken inte finns i liv mer.

Många tycker han ska straffas för man ska inte stjäla. Nej det är ju riktigt. Många vill att lagen ska ha sin gång. Jag skev för en vecka sedan om ett syskonpar från Kalmar som hade frivillig sex med varandra. Det står i lagen att det är brottsligt men där ville många att det hade inte någon med att göra om vad som hände i sovrummet. Ville syskonen ha sex med varandra så låt dom ha det löd det.

Nu blir jag lite förvirrad. Varför ska lagen följas den ena gången men inte den andra? Varför är det ett mindre brott att ha sex med sin syster/bror än vad det är att stjäla 50 kr?

Snälla förklara för mig för jag förstår inte det!

Visst ska lagen ha sin gång men har mannen lidit med ångest i 40 år så tycker jag att han har fått sitt straff redan. Jag tror han har förstått vikten av vad ärlighet är.

Från det ena till det andra. Jag tog alla barnen med mig ner till stan o gick en runda. Så fint vårväder vi har. Man blir lite lurad av värmen för det är ju inte så varmt som man faktiskt tror att det är. Fågelkvitter och sol är precis det man behöver just nu.

Jag väntar hem Fredrik snart. Han har jobbat några timmar o snart ska jag i väg o jobba. Sen blir det bara mys med hela familjen.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

1 reaktion på ”Stal 50 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: