web analytics
Gå till innehåll

Stenen har kommit


Denna dagen har sprungit iväg. Min dotter Beatrice sjöng i luciatåget idag i kyrkan. Det var jättefint. Det var både stora och små barn. De stora hade levande ljus och de små hade elektriska. Kyrkan var fullsatt och jag kom med andan i halsen så jag fick stå upp allra längst ner. Jag brukar vara där ändå så det spelade ingen roll.

Min dotter står som andra person efter den lilla lucian. Efter gudstjänsten så blev det fika där ute och dans runt granen. Jag gick dock hem för vi skulle till gravarna, men Stéphanie var kvar och dansade runt granen. Sedan skulle de på ett annat luciatåg.

Borgholms gran

Vi åkte ut på gravarna och satte blommor och tände ljus. Först ut var Thomas. Vi satte en jättefin bukett och ett ljus var redan tänt där. Vi åkte även ut till Fredriks pappa och tände ett ljus.

jag blev något chockad när jag kom till pappas grav. Det var på väg att bli mörkt men det finns ju lampor på kyrkogården. i skymningen såg jag att det stod någonting på pappas grav och såg något guldfärgat. jag sa till Fredrik att det är en gravsten, men den skulle inte komma förrän i maj. det hade vi ju bestämt. Marken är hård nu och när våren kommer så är det lätt att stenen sjunker och det var ju det jag ville förhindra. Men stenen stod på plats idag. den måste ha kommit i veckan.

Innan vi kom fram till graven så sa jag till Fredrik att jag inte kan fatta det än att pappa inte finns mer. Jag brukar titta på kortet som jag har framme där vi har ett ljus stående och jag kan inte förstå att han inte finns mer då han ser så levande ut på det kortet. Jag sa det till Fredrik och så får jag se gravstenen. Det blev så verkligt med en enda gång. Stenen är jättefin. Den är bland och fin. Inga kanter utan den har rundade kanter. Svart med guld i text och bild. Duvan valde jag för att pappa älskade fåglar. Han brukade sitta och titta på dom där han bodde.

Vi gjorde fint runt graven. Vi hade vatten med oss för de har ju stängt vattnet i kranarna. Vi hade en jättefin röd bukett med oss som vi satte. Så här blev resultatet.

Det känns bra ändå att det finns en gravsten. Han är värd en fin sten och det tyckte jag att han fick. Guldet i texten symboliserar all guld som han är värd.

Vila i frid min älskade pappa. Du är guld värd!

Follow @smulan820 Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

8 reaktioner på ”Stenen har kommit

 1. Anna

  Mysig stämning med Lucia, tror inte jag kommer se någon i år.

  Fin sten din pappa har fått, de känns bättre när stenen är på plats för mig. Jag går fortfarande 2ggr i veckan.

  Kram

  Svara
 2. Smulan

  ja det känns bättre. Det är helt annorlunda nu när man ser en sten. Jag brukar oxå gå 1-2 ggr i veckan. En gång själv och en gång med familjen.
  Kram kram

  Svara
 3. Benita

  Vilken vacker gravsten du valde!
  Som kärleken mellan dej och din pappa.

  ´Beträffande Lucia, så tycker jag att det är lite synd att det sprids ut så mycket över flera dagar. Det är den 13 december, och jag har aldrig hört att midsommar, julafton, nyårsafton, påskafton... firas andra dagar än de verkliga. 😉

  Ha en fin dag!
  (((kram)))

  Svara
 4. Anonymous

  sjukt skrivet av anonym...o vaddå göra reklam....stå upp för vem du är istället....

  RIP och fin sten till L...... det är han väl värd....kram till dig o barnen

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: