web analytics
Gå till innehåll

Strukturell dissociation

Våren bjuder på en del varma dagar och det är skönt. I förrgår var det vädret underbart. Varmt och skönt fast det blåste. Igår så var vindarna inte lika varma men ändock sköna. Sedan kom regnet igår kväll. Det behövdes.

Jag är så trött om dagarna. Ingen trötthet som jag kan vila bort tyvärr. Vissa dagar är bättre än andra men oavsett så försöker jag hålla igång. Ta promenader, umgås med barnen, kela med hundarna. Allt för att tanka ny energi.

Jag brukar bli trött efter terapin med så det är kanske inte så konstigt att man är trött i psyket. Jag jobbar med att må och få det bättre. Jag måste lära mig att tänka på mig själv. Det är svårt. Men jag måste.

Vi har kommit in på strukturell dissociation. Något som jag lider av. Ett svar på de känslor och tankar som stormar inom mig ibland. Svårt att ta in men samtidigt skönt att få ett ord på det som händer inom mig. Samtidigt som det är skönt att få en förklaring på det så känns det som ett straff som jag får på grund av vad andra har utsatt mig för. Det får mig att tänka vidare på rätt och fel. Vem som bär ansvaret. Men sedan tänker jag att det spelar ingen roll för det gör inte min situation mindre skrämmande och jobbig att ta itu med. Jag ska fokusera på mig!

I min vardag så kämpar jag mot svåra känslor. Bland annat rädsla, skam, sorg. Det borde inte vara så! Men jag har kommit en bra bit på väg i alla fall. Någon gång ska jag nå mitt mål!

Häromdagen så tog jag och min son en promenad vid havet. Det var så underbart. Det var vackert och fridfullt. Jag skulle kunna sitta vid havet en hel dag och bara tanka ny energi, men där kommer rädslan in. Jag kan inte sitta och njuta och veta att min rygg är fri. Jag vill veta om det kommer någon bakom mig. Men kanske så kan jag sitta och njuta vid havet en vacker dag!

Idag är en ny dag med nya möjligheter. Någon promenad idag blir det inte. Det har regnat och det hänger fortfarande i luiften. Det blir att fixa lite här hemma. Jag hoppas att ni alla har det bra. Kram och sköt om er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.