web analytics
Gå till innehåll

Svårare för fildelarna

Regeringen vill att göra lagen strängare för fildelare. De vill att det ska räcka med en nedladdad film och det spelar ingen roll om det är ett brott som bara ger böter. Alla ska komma åt är deras önskan. Det ska bli lättare  att komma åt personuppgifterna till exempel. Men vad säger reglerna? Jag vet att det är olagligt och ladda upp en fil till andra men vad säger lagen om att ladda ner egentligen? Är det densamma som att ladda upp?
Läs hela propositionen här.

idag har jag städat ur mina lådor i köket. Det är inte klokt vad man samlar på sig. Skafferiet fick oxå ett upplyft och det behövdes det med. Barnen har lekt och Beatrices fot är bättre så det kan bli skola för henne i morgon. Annars har det varit lugnt här hemma.

Intressant?

2 reaktioner på ”Svårare för fildelarna

 1. Benita

  Det är idag inte olagligt att ladda ner.
  Men, det är olagligt att ladda upp. Och, upp laddas det medan det laddas ner, då man använder torrent-program.
  Men... det som är olagligt är att ladda upp hela verk. Inte delar av ett verk - som är fallet då torrent-nerladdare laddar upp.

  Så, det är inte många av de som laddar upp som gör något olagligt. Egentligen är det bara den som startade med att ladda upp den första kopian.

  Jag tror att det kommer att bli omöjligt att stävja nedladdning. Utan jag tror att det behövs andra metoder. Vilka har jag inte kompit på än. 🙂

  Svara
 2. Bloggminglet 2012

  Hej! Vet inte om du känner till det stora Bloggminglet som kommer att vara den 28:e april i Sthlm? Det är för alla föräldrabloggare och alla har chans att komma, läs gärna mer på vår hemsida! Hoppas vi ses 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: