web analytics
Gå till innehåll

Tack pappa

Ja ett stort tack till dig pappa för alla fina minnen som jag har kvar nu när saknaden är som störst. Jag satt här i min ensamhet idag och tänkte på de gånger vi pratade gamla minnen. När vi satt på altanen eller vid ditt bord i matsalen och pratade om när jag var barn. Vi pratade om hästarna som vi hade i Harlösa i Skåne och du berättade för mig att jag red mycket som barn. Jag kom inte ihåg det innan vårt samtal men när du sa det så kom minnet tillbaka. Jag hade en liten ponny som hette Solly och jag kommer ihåg den stora hingsten eller valacken vi hade som hette O´boy. Sen hade vi flickan. Du berättade att du red henne och att du blev avslängd och att ditt långfinger fastnade i tygeln. Jag kommer ihåg att du har berättat det förr med.

Du berättade att jag blev så glad när du och mamma hade handlat för vi brukade få karamellaskar och som barn så var jag väldigt förtjust i dom. Du berättade hur jag var som baby och barn och hur jag alltid hade tytt mig till dig. Det var mycket roligt att höra alla dessa minnen. En del kom jag ihåg och en del var jag för liten för att komma ihåg, men det var underbart att höra för det minnet har jag kvar nu. Det du har berättat och hur du berättade det. Din kärlek i rösten och din stolthet.

Jag har många gånger fått höra att jag har många barn och att jag bara har fött dom till världen för barnbidraget skull och många avundsjuka människor har gnällt över mig och mina barn men du var så stolt över barnen och mig med för den delen. Det sa du ofta. Jag kommer alltid att bära det med mig.

Idag är det 30 dagar sedan telefonen ringde på morgonen och min värld rasade. Vi var till din till-tänkta grav idag och såg att dina blommor var borta. Det var tomt på din plats men det kommer snart att sättas blommor där, men det blir inte innan urnan har blivit nedsatt.

Jag lovar dig att din gravplats kommer vara en av dom som kommer bli välbesökt. I alla fall av mig och min familj och det kommer alltid att finnas fina blommor. Du älskade blommor och genom de blommorna kommer du att leva kvar.

Älskar dig nu och för alltid!

Ja sorgen är mycket stor och jag kan fortfarande inte förstå att pappa inte längre finns bland oss. Barnen sörjer med och nu är det kanske svårare för dom än när det var sommarlov. Vi gick i stort sett alltid till pappa efter jag hämtade barnen från skolan eller så gick vi dit lite senare på eftermiddagen. Om jag inte hade varit där innan och ibland gick vi dit iaf. Idag när de hämtas från skolan så går vi direkt hem i stället. Rutiner är bra men ibland så kan det bli negativt med. När pappa vilar i jorden så får vi besöka graven i stället för hemmet där han bodde.

Vi hade ljus med oss idag som vi tände på minneslunden.  Barnen ville tända ett ljus för morfar och det är klart att vi gjorde det. Det är en liten tröst i sorgen men den är tung ibland för dom. Kanske hade det varit lite annorlunda om de inte hade träffats så ofta. Inte för att sorgen hade varit mindre men den hade kanske varit lite lättare för dom att hantera. Jag är dock ändå glad att vi var där uppe hos honom så mycket som vi var och att vi tog med honom hem eller gick i stan. Det är guld värt idag i denna situation. Det hade varit hemskt om man ska ha dåligt samvete mitt i all sorg. Nu slipper vi den biten iaf.

Dagarna har gått fort fast det samtidigt känns som att det är så längesedan det hände. Varför det känns så vet jag inte, men det är väl för att livet går ju vidare ändå fast det känns ibland att man stampar på samma ställe.

Nu ska jag fixa lite mat. Det behövs för att orka vidare det med. Ni får ha en fin kväll.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare2 reaktioner på ”Tack pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: