Gå till innehåll

Tänkande barn

God morgon vänner. Idag har jag lämnat de små på dagis. Pontus var måttligt road av att gå dit. Innan vi skulle gå så var han glad tills vi tog fram gummistövlarna. Han ville absolut inte ha dom på sig. Jag sa till honom att vi kunde ta dom med oss och sätta dom på hans plats så finns dom där om de skulle behövas. Men han ville inte ens ha med dom så han blev lite sur när vi ändå tog med dom.

Det rör sig mycket i hans lilla huvud. I går så sa han åter igen att morfar bor i himlen och att han inte kan komma ner. Sen står han och tänker en stund och så säger han helt plötsligt: Han kan ta en stege! Så kan han klättra ner. Jag förklarar för honom att det finns inte så stor stege. Då säger han: Han kan låna vår.


Han tänker nog en hel del på hur vi ska få ner morfar från himlen. Jag får tänka ut hur jag ska förklara för honom varför morfar inte kan komma ner. Det blir lättare att göra det när pappa har kommit ner i jorden.

Jag fick dagens chock idag när jag kom hem och läste nyheterna. 23 kvinnor ska åtalas för barnporr. Vuxna kvinnor har skickat och tagit emot bilder på barn där de har varit nakna och en del av fotona som blev skickade var kvinnornas egna släktingar. Till och med så nära som barnbarn. Vilka svin det finns. Ibland blir man mållös och finner inga ord. Hur kan man bara ta naken bilder på sina egna barn och sedan skicka iväg dom till en man som har roligt med sig själv medan han tittar på kvinnans barnbarn? Har människan ingen hjärna och hjärta?

Man ska aldrig sluta och förvånas.

Idag blåser det lite och man märker att höstvädret har kommit. Bara regnet håller sig härifrån så blir jag nöjd. Jag ska gå ner till stan senare tänkte jag så det hade varit skönt och kunna gå utan att bli våt.

Ha det gott.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: