web analytics
Gå till innehåll

Tankar och känslor

Vaknade 4 i morse och kunde inte somna om. Sedan har jag haft min terapi ovanpå det. Ja jag är trött i både kropp och själ just nu. Sitter med en kopp kaffe och bara är. Andas in lugnet som är runtomkring mig. Inte ens bilarna hörs utanför. Så skönt.

I terapin pratar vi bland annat om min barndom. Ska lyssna på ett återberättande från en "scen" när jag var 6 år gammal. Det är jobbigt att lyssna på sig själv. Att lyssna på det jag har varit med om. Nu får jag känna hur det var som vuxen. Jag kan känna skräcken som spred i min kropp. Tänk då hur ett barn på 6 år kände sig! Folk tyckte ibland att jag var konstig. Att jag betedde mig på ett visst sätt. Är det så konstigt???? Nej, det är det inte säger en del av mig. En del av mig säger att jag fick skylla mig själv.

Jag slits däremellan men jag försöker ändå se det positivt. Förr så fanns bara tanken att jag fick skylla mig själv där. Nu sedan terapin så kan jag ibland tänka att det inte är så konstigt.

Vi pratade om alla dom människor som fanns runtomkring som inte gjorde någonting. Visst måste någon ha sett att allt inte var som det skulle? Lärare och skolvärdinnor fanns på plats i skolan till exempel. Märkte inte dom något? Eller var jag så duktig på att mörka det?

Vi pratade även om vänner och vänskap. Jag är så dålig på att kontakta mina vänner. Jag borde höra av mig oftare. En vänskap går ju från två håll. Det är ju inte bara den ena som ska höra av sig. Förr hade jag många vänner. Vi hade så roligt. Sedan så flyttade jag och vänskapen rann ut i sanden. Idag bor jag på Öland och har inga vänner här. Jag har inte bundit några vänskapsband med andra här. Har haft men de vännerna var inte ärliga och ärlighet för mig är prio ett. Oavsett vilken relation man har!

Det är så många människor som har ljugit mig rakt in ögonen och många gånger utan att blinka. Kan folk inte vara ärliga så vill jag inte ha dom i min närhet. Det gör ont i hjärtat när någon närstående till exempel ljuger medvetet. Det gör att man inte vågar lita på folk. Tyvärr!

Nu ska jag fortsätta att dricka mitt kaffe och lyssna på tystnaden. Ha det gott och sköt om er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.