web analytics
Gå till innehåll

Tillräckligt?

Fritzl beklagar av hela sitt hjärta säger han. Jag visste inte att han hade någon!

Han har våldtagit sin dotter. Fråntagit hennes frihet och halva hennes barnaskara. Får man lov att säga att han även tog den ena tvillingsonens liv? Han hade 66 timmar på sig att bestämma om han skulle hjälpa sonen/barnbarnet men han valde att INTE göra det. Det blir mord...iaf enligt vad jag tycker!

Vem tror han att han är egentligen? Vem har sagt att han får ta rätten att bestämma över andras liv som han gjorde i detta fallet? Ja inte bara detta fallet utan i alla situationer som dök upp under dessa 24 år. Det finns ju inget som kan gottgöra dessa år!

Idag kommer domen o det ska verkligen bli intressant o höra den.

En annan dom som blev klar idag är den 51-årige Toni Alldéns. 29 årige Carolin Stenvalls mördare. Han fick livstids fängelse.

Sveriges livstid ser ju inte ut som USAs precis. TYVÄRR ska man nog säga. Deras straffsystem är mycket hårdare än Sveriges!

Göteborgs tingsrätt skärpte straffet för den 31-årige man och 26-åriga kvinna som kidnappat och utsatt en 44-årig man för tortyr i en stuga i Tjuvhult i Laholm förra våren. De fick 9 år vardera.

De hade tejpat fast mannen i en stol. Skurit av hans ena öra o flera tår.

9 år? Det är rent för lite men man ska väl vara glad för att de fick något straff iaf!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skarpt-straff-for-brutal-misshandel-1.825130

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

5 reaktioner på ”Tillräckligt?

 1. Anonymous

  Och i Saudiarabien är det brottsligt att BLI våldtagen. Här står det om den 19-åriga tjejen som fick 6 månaders fängelse OCH 200 piskrapp (ett mildare straff än normalt eftersom det var sex män som våldtog henne och inte bara en): http://www.news.faithfreedom.org/index.php?name=News&file=article&sid=1999

  En kvinna som ens öppnar dörren och i sin bostad släpper in en man som hon inte är släkt med döms till fängelse, rapporterar CNN: http://edition.cnn.com/2009/WORLD/meast/03/09/saudi.arabia.lashes/index.html?iref=mpstoryview

  Föklaringen ligger i den Sharia-lagsprincip som imamen Sheik al-Hilali förklarar (se första källan), nämligen att om man lägger inpackat kött ute och en katt äter av det så är det inte kattens fel, utan det oinpackade köttets fel.

  Sedan kan var och själv fundera på och försöka ta reda på huvudorsakerna till varför antalet våldtäkter ökat dramatiskt i Sverige och var någonstans problemet med att flickor kallas "hora" kommer ifrån.

  I en demokrati är det majoritetens värderingar som gäller. Ju fler väljare som tycker på ett sätt, desto större tryck på politiker och lagstiftare att sakta men säkert anpassa sig till den gruppens värderingar.

  Svara
 2. Anonymous

  tycker du att USA:s rättsystem är något att sträva efter så flytta dit. Om du åtminstone jämförde med ett land med praktiskt demokrati. USA är ingen demokrati, det var länge sen de uppfyllde kraven.

  Svara
 3. Smulan

  Jag behöver inte flytta till USA för att jag tycker de har strängare straff än Sverige. Hade Carolines mördare bott i USA o gjort samma handling där så hade det blivit strängare straff än vad han fick här i Sverige. Det är jag övertygad om.

  Svara
 4. Anonymous

  Du "Anonym" nr 2, USA är i högsta grad en demokrati. Vad menar du egentligen? Menar du kanske att det behövs mycket pengar för att bli president? Isåfall, visst, men du behöver inte ha pengar själv, men däremot en förmåga att samla ihop pengar i en kampanj. Det handlar alltså om spocial kompetens, förmåga att entusiasmera och att ha politisk fingertoppskänsla - kunskaper som behövs även i Sverige för att bli vald.

  Ditt påstående om att USA idag inte skulle vara en demokrati är i det närmaste löjeväckande. Om vi bortser från att svarta inte kunde rösta för några generationer sedan och att kvinnor inte kunde rösta förrän på 1900-talet (samma sak i Sverige), så har USA en längre demokratisk tradition än Sverige, där kungar tidigare haft diktatorisk makt och där en mäns röster vägde olika beroende på vilket "stånd" de tillhörde.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: