web analytics
Gå till innehåll

Torterade kvinnan

Ibland går jag till affären själv utan att skicka ett barn. De gånger man går själv är det rätt så skönt för man behöver den stunden för sig själv, men idag skulle jag nog ha skickat en unge.

Jag kommer till affären och tar det jag ska rätt så fort. Sen ställer jag mig i kassan och där stod bara en före mig och han skulle snart betala. Det passade mig bra för köer är det värsta jag vet.

Jag stå i kön och under tiden som killen före mig ska betala så tar kassörskan telefonen och pratar med en kollega om vad en stock snus kostar. Hon får svaret och skriker till en kund som står lite längre bak. Han har ställt sig och tittat på tidningar och under tiden har kön växt. Hon frågar honom vad snuset hette och han berättar det. Sen förklarar hon för kollegan att hon måste ta betalkt för kunden som hon har. Under tiden har hon telefonen till örat ochberättar för kollegan vad hon slår in i kassan och hur mycket hon ska ha betalt.

Kunden betalar och sedan är det min tur. Ja egentligen var det min tur, men jag fick vackert ta ett steg tillbaka för kassörskan skrek på kunden att han fick komma för hon hade slagit in priset i kassan. Hon visste egentligen inte om han skulle ha snuset för han hade tydligen bara frågat om priset. Men han skulle ha det till slut och han står och väntar på stocken som aldrig kommer. Han frågar kassörskan om det kom en stock men det visste hon inte. Hon frågade kunden om det inte fanns lösa i skåpet, men det visste inte han.

Kassörskan hade alltså sålt en stock snus utan att veta om det fanns och sedan sa hon till kunden att titta efter i skåpet om det inte fanns 10 lösa där.

Hmmm...vilken service!

10 lösa? Han ville ha en stock. Vad är en stock? Jo 10 snusdoser i en förpackning. Obruten förpackning. Det går bra med 10 lösa men innan man säljer något så ska man väl veta om det finns? Eller?

Idag har jag haft småpojkarna hemma, men i morgon ska de gå. Jag måste tvätta i morgon. Jag har sett på Mommie Dearest, en film som handlar om Joan Crawford. Hennes dotter har skrivit en bok om hur hennes mamma behandlade henne som barn och enligt henne var det ingen rolig uppväxt. Vad som är vad vet jag inte men den var mycket bra.

Läste ni om kvinnan som blev tvingad att försöka hänga sig själv från balkongen? Det var tydligen inte det enda som hon blev tvingad till att göra. Hennes sambo som blev hennes make senare var väldigt elak mot henne och torterade henne flera gånger. Kvinnan stannade ändå kvar. Ja det är inte så enkelt att bara gå. Man stannar kvar av rädsla för man tror att det kan bli värre om man går bland annat.

Många visste tydligen om vad som hände hos grannarna men ingen gjorde något. Också det på grund av rädsla för mannens släkt och vänner. Tänk om kvinnan hade dött? Hade man kunnat leva med det samvetet att man hade kunnat förhindra detta med ett telefonsamtal?

Så fruktansvärt. Vad är det för folk som finns i vår herres hage egentligen?

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

2 reaktioner på ”Torterade kvinnan

  1. FixaDinBlogspot

    Ja, och att komma på idén att slå in varan när kunden inte ens "okejat" köpet och inte står i kö - medan du faktiskt gjorde det. Det tycker jag nog var det märkligaste...
    Finns folk till allt!

    Kram från mig, Anneli

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: