web analytics
Gå till innehåll

Tre rosor blev det

Idag åkte jag in till Kalmar för jag hade tid för röntgen. Det var mitt knä och axel samt leden mellan nyckelben och skulderblad. Ja det var något ben i alla fall som de skulle röntga. Det gick förhållandevis fort. Blev riktigt paff för man brukar få vänta annars där inne. När jag var där med Stéphanie så fick vi vänta i en timme innan vi fick gå därifrån.

Fredrik och jag tog en fika innan vi åkte hem och väl hemma så var det dags att ta i lite. Vi håller på och ändrar om igen. Jag vet inte vilken tur det är i ordningen men det blir i alla fall bättre än innan. Det går mot jul med och julklapparna måste ju få plats under granen.

Fredrik och jag åkte ner till stan för Fredrik skulle ta en synundersökning. Han behöver nya glasögon och han hittade två bågar som var jättefina. Man får ju det andra paret för halva priset. Lika bra att passa på då. Medan han kollade sin syn så gick jag och köpte sex rosor och gick till kyrkogården. Tre rosor till Tomas och tre rosor till min älskade pappa.

Det går inte en dag som jag inte tänker på honom. Bilden strax innan som han tar sitt sista andetag sitter etsad i mitt minne och det är ofta som den dyker upp. Jag blir ledsen men även arg. Arg på cancern som var delaktig till att pappa dog. Kunde han inte få några år till? Det var allt han begärde Nej det gjorde han inte heller faktiskt för han sa att han hoppades att få leva några år till. Istället för att ge honom det så blev han sjuk (sjukare) i stället och få ligga som ett litet kolli i två dygn.

Jag vet att det finns dom som har det värre och har haft det värre men i det ögonblicket som man ser livet rinna iväg från en som man älskar så tänker man inte på det. Ögonblicket då pappa öppnar sina ögon och tittar på mig och sedan ögonblicket strax efter där han stänger ögonen och drar sitt sista suck finns där.

Samtidigt så är jag glad, nästintill lycklig. Ja jag är lycklig över att fått ha den stunden med. Jag lovade pappa att finnas bredvid honom från början till slut och jag kunde hålla det Denna sista stund fick jag alldeles ensam med pappa. En stund som pappa faktiskt själv ville ha. Jag kunde uppfylla hans önskan och det känns väldigt bra.

Nu ska jag sluta och tjata om det. Tycker bara det är skönt att få ner mina känslor i ord. Det närmar sig den senare delen på kvällen och jag ska börja och vika tvätt. Jag ska renbädda med innan barnen ska lägga sig. Stéphanie är med skolans tjejgrupp i Kalmar. Hon och vännerna ska gå på SPA! Det hade jag behövt hahaha.

Ni får ha en underbar kväll så hörs vi i morgon.

Vacker utsikt bakom Elavi Kapell
Rosorna som jag köpte

Fåglarna var överallt idag. De flög fram och tillbaka. De borde bli trötta i sina små vingar. Intressant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: