web analytics
Gå till innehåll

Tredje gången gillt

Vem har sagt att livet skulle vara enkelt att leva? Alla har vi våra ryggsäckar att bära och med åren borde den lätta men konstigt vore det om den inte fylldes med mer med tanke på åren som går. Kanske borde den lätta då man blir mer vis? Eller man borde bli det i alla fall. Jag däremot går på samma nit hela tiden. Det beror i och för sig mycket på att jag tror för mycket på folk. Jag vill inte tro att de är elaka utan att de bara råkar säga dumma saker eller inte förstår att de faktiskt sårar. När det går upp för mig att det faktiskt är som så att de gör allt för att såra så brister det för mig. Speciellt när det handlar om mina barn!

Jag har ansvar för barnen!

Vi bor 12 st i huset och det är det tydligen många som stör sig på. Folk förstår inte hur vi kan. Varför skulle vi inte kunna? är min fråga. Vi gör ju det så det går ju uppenbarligen. Vi flyttade upp tv-rummet till övervåningen. Så hemskt blev en kommentar. Varför förstår jag inte för jag och resten av familjen  tycker att det blev mysigare så. Mer lättstädat för mig med.

Man ska tydligen leva som andra tycker att man ska leva. Tydligen så är det vanligt att slänga ut de barn som fyllt 18 år på gatan och låta socialen ta hand om dom. Att jag sen har ansvar för barnen tills de fyllt 21 år hör inte hit. Nej ut med ungarna bara!!! Ja det låter ju ansvarstagande eller hur?! Kanske var det så de gjorde på 1700-talets Öland, vad vet jag men det gör INTE en Skåning på 2000-talet!!!

Jag tar ansvar!

Kalla mig vad ni vill o se mitt hem som ni vill men här lever vi som vi vill. Om vi så är 12 eller 20 i hemmet har ingen jävel med att göra! Mina barn mår bra och som de själva säger: Vi trivs mamma!

Jag vet att vi inte har tipptopp hemma men hellre dammkorn i hörnen och mer tid med barnen! Det finns många barn som inte får vara barn o det finns barn som sällan ser sina föräldrar om dagarna. Mina barn kan i alla fall säga att deras mamma alltid fanns där för dom och som alltid var närvarande. Det hade jag önskat att alla barn kunde!

Jag är långt ifrån perfekt men jag vet i alla fall hur man uppför sig hos andra i deras hem! Jag sårar ingen medvetet och jag tror inte att jag vet allt, att jag kan allt. Dessa människor håller jag mig ifrån och framförallt så håller jag dom ifrån mina barn!

Sjubarnsmamman

2 reaktioner på ”Tredje gången gillt

  1. Pingback: Fasta rutiner i vardagen

  2. Pingback: Ett monster till svärmor - Ja det kan man lugnt säga

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: