web analytics
Gå till innehåll

Tur/Retur Borgholm-Tallinn

Som ni flesta vet så är vi en stor familj. Vi gör mycket tillsammans. Något som är alldeles underbart, det är att vi aldrig är ensamma. Det finns alltid någon där.

Jag älskar att vara med min familj. Gärna alla på en gång. Men fast man älskar att vara tillsammans allihop så uppskattas det när man kan vara några tillsammans med.

Min äldsta dotter gav mig och Beatrice (Min yngsta dotter) en kryssning som för en tidig julklapp. Hon fick lite hjälp av min man ☺

Vi åkte i fredags med bussen upp till Stockholm. Där gick vi ombord på båten Baltic Queen som Silja Line har. Resan gick till Tallinn i Estland.

Vi åt en mycket god julbuffé på båten. Fin mat och en mycket trevlig personal. Efter maten gick vi runt på båten och bekantade oss med deras affärer. Jag tyckte om hur de hade delat upp butikerna. En stor butik med alkohol, godis och cigaretter. Efter den hade dom en butik med lite souvenirer, en mysig presentbutik med lite av varje.

På våningen ovanför hade dom två butiker. En med kläder och en med parfymer och kosmetika. I den med kläderna gick vi en snabb sväng men jag gick inte in i parfymbutiken. Det som jag gillade med uppdelningen var att jag tål inte de starka dofterna som parfymer ger. Oftast så har de flesta båtar allt i ett och för mig som inte tål parfym får huvudvärk som sitter i en lång stund efter.

På båten hade dom en stor avdelning där barnen kunde leka av sig i. I en annan del på båten hade dom ett litet mindre ställe för barn. Restaurangerna var barnvänliga.

Igår gick vi av i Tallinn. Vi la in siktet på julmarknaden i Gamla Stan. Så underbart mysigt det var. Julkänslan spred sig. Vi shoppade lite där och gick sedan in på en liten restaurang och fik. Så trevlig personal. De öppnade dörren till en och hälsade oss välkomna. Servicen var mycket hög. Vi beställde lite pasta och kaffe. Sedan fortsatte julhandlingen tills det var dags att gå tillbaka till båten.

Vi hann och vila oss en stund innan maten, vilket var välbehövligt. Jag blev opererad förra tisdagen och håller på att återhämta mig från den. Igår var det lite jobbigt då magen svullnade upp av all vätska den har fått, men idag kändes det bättre.

Vi åt en god frukost i morse i lugn och ro. Vaknade tidigt och var de första som gick in i salen. Några timmar senare var det dags att gå av båten och ta oss till Cityterminalen där Silverlinjen väntade och det är här vi är i skrivande stund.

Sitter i bussen och är på väg hem. Det har varit så otroligt mysigt att få rå om mina döttrar, men de har över rått om mig. Jag är så tacksam för denna resan. Den har gett mig så många fler fina minnen.

Men hur skönt jag än har haft så ska de bli skönt att komma hem igen, till resten av min älskade familj.

Hoppas ni har haft en lika skön helg som jag ❤

5 reaktioner på ”Tur/Retur Borgholm-Tallinn

  1. Pingback: Nyår 2018 - Det gångna året | Sjubarnsmamman | Sjubarnsmamman

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: