web analytics
Gå till innehåll

Vad gör en sjubarnsmamma om vardagarna?

Ja förr så fick jag ofta höra att jag bara satt vid datorn. Mina barn tog jag inte hand om utan jag satt bara där. Ja det kanske såg så ut då jag alltid var inloggad på hemsidan som jag var inne på den tiden. Jag lämnade  mina dåvarande 3 barn på skola och dagis och sedan hade jag två små barn hemma. Jag hann inte sitta så mycket vid datorn. Men som sagt så var jag alltid inloggad och såg jag att någon hade skrivit något så satte jag mig ner fem minuter och skrev tillbaka.

Idag har jag 7 barn hemma under mitt tak. Det är mycket tvätt och framför allt städning. Ett måste är att alltid plocka undan för att vi inte ska kunna gå här hemma. Visst sitter jag vid datorn idag men då jobbar jag oftast. Det är sällan som jag nöjesurfar. Det blir lite facebook, min blogg och nyheter. Sedan är det mest jobb faktiskt.

-Min mamma har att göra kan mina barn säga. -Som vad? kan svaret bli av den andra. Ja den personen kan inte ha höga tankar om mig och den kan inte veta vad som ska göras i ett hem med en samling av barn.

Vissa dagar gör jag ingenting faktiskt. Jag städar inte, tvättar inte och jag viker ingen tvätt. Disken får oxå stå kvar på diskbänken. Det är dom dagar då jag inte mår bra i mig själv. Förr jobbade jag på som bara den ändå och det hela slutade med att jag jobbade slut på mig själv. Idag har jag lärt mig att lyssna på mitt inre och på min kropp. Vill folk kalla mig lat för det så får de göra det. Idag rör det inte mig i ryggen för jag vet vad jag gör och inte gör.

Har man ett trasigt inre ibland så måste även det få läka som vilket skrubbsår som helst. Ibland så undrar jag varför just jag blev den som fick det där trasiga inre. Inte för att jag önskar det någon annan men visst undrar man ibland. Jag vet att det är så många som har den där trasiga själen och kanske är det vi som vet hur det är att leva.

1 reaktion på ”Vad gör en sjubarnsmamma om vardagarna?

  1. Ann

    Folk tycker och tror så mycket, men vet så lite...
    Bra att du känner efter och inte bryr dig om vad andra tänker, numera!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: