web analytics
Gå till innehåll

Vänner? Vad är det?

En ny dag med nya möjligheter. Vad ska man hitta på idag? Det är dagens stora fråga. Tänker på hur det en gång var och jämför det med hur det är idag. Då inser jag hur ensam jag egentligen är.

Förr i tiden...när jag var ung så hade jag en del vänner. Vi träffades och hade roligt ihop. Jag var social med andra ord. Men sen hände det någonting. Jag föll ner I en djup depression och fick social fobi...sen blev jag ensam. Jag gick enbart ut om jag behövde handla, hämta och lämna barn. Mina vänner blev färre och färre.

Idag är jag 50 år och har ingen att umgås med. Självvalt men samtidigt inte. Svårt att förklara. För att skapa en vänskapsrelation med någon så måste man ju träffas och prata. Det är svårt när man tror att ingen egentligen vill ha någon kontakt med en. Jag skapar ett avstånd innan jag ens har skapat en vänskapsrelation.

Så...hur skaffar man vänner när man är 50 år? Det är inte så lätt. Förr i tiden var det enkelt, men spelplanen ser annorlunda ut idag. När man ska bli vän med någon så måste man på något sätt delge något om en själv för jag drar slutsatsen att man måste berätta något om sig själv. För hur lär man annars känna någon? Det är här ett av mina problem kommer in. Vem skulle vilja veta något om mig? Vem finns kvar när dom väl får känna mig? Kommer det pratas bakom min rygg?

Ja livet är som livet är. Ibland blir det inte som man tänkt eller hoppats på helt enkelt. Vad det nu är. Jag försöker bara andas och finnas till. En stund i taget och göra det bästa utav den...ensam som alltid.

Nu blev inlägget djupare än vad det var tänkt men så är det ibland. Speciellt när man skriver det man tänker för stunden.

Önskar er alla en fin dag!

Här har vi Sally...Min bästa vän. Hon finns där i alla lägen. Hon pratar inte skit eller bakom min rygg. Hon älskar mig för den jag är ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.