web analytics
Gå till innehåll

Var fanns dom?

Ja då sitter man här igen. Dagarna går fort. Det är redan 3 dagar sedan pappa dog. Jag har ibland svårt för att ta de orden i mun. Att min pappa är död för han är så levande för mig ändå. Han finns i mitt hjärta och jag bär honom med mig vart jag än går.

Jag och pappa hade en jättefin relation och det fanns eller rättare sagt finns syskon som är avundsjuka för det. Men jag och pappa har alltid kunnat prata med varandra och det är oavsett vad det handlade om. Jag har alltid haft ett stort förtroende för pappa och jag har stöttat honom i allt som jag bara har kunnat och han har alltid funnits för mig i den mån han har kunnat. Inte bara för mig faktiskt utan för alla dom som ville ta emot hans givmildhet.

Han ville alla väl och han försökte vara så rättvis som möjligt. Han har haft ett tufft liv genom åren på grund av olika anledningar. Vilka tar jag inte upp för det är ett förtroende han gav mig. Men han har alltid fått kämpa i alla åren mot något. Han har haft många olika sjukdomar som han har fått rida igenom stormen på. Han har lyckats och det beror på den kämparglöd han hade i sig.

Tyvärr så fanns inte den glöden fullt ut vid tillfällen när han bodde i Skåne och han ville så gärna flytta till mig och min familj här på Öland. Han bodde i ett boende i Eslöv och ville komma till liknande här i Borgholm. Vi fixar det och när pappa har flyttat hit så märker vi en förändring på pappa. Han blev gladare och han levde upp. När han bodde i Eslöv så var han ofta sjuk men här har han inte varit så sjuk under sina 3 sista år i livet som han var under de åren han bodde i Eslöv.

När pappa blev sjuk i cancer så berättade han för mig vem han ville skulle veta och vem han inte ville skulle veta om hans tillstånd. Han berättade för mig hur han ville ha sin begravning och vi skulle tillsammans se ut en gravplats men vi hann aldrig det. Vi skulle gått nu i tisdags men tyvärr så gick han bort i söndags. Jag ångrar så att vi inte gick och såg ut en gravplats tidigare som vi hade pratat om och att vi inte fick det på papper för nu bestrider ett av pappas barn begravningen, tid och plats. Hon går emot min pappas sista vilja.

Jag är förtvivlad och jag är så ledsen för pappas skull. Ska han inte få vila i frid? Han har kämpat i alla åren och han har dåliga minnen från den ort där kyrkogården som de vill pappa ska ligga på. Pappa ville ligga här hos oss och han kände sig trygg här. Jag kommer att kämpa för pappas vilja och nu blir förmodligen inte begravningen av. Pappa kommer att få ligga i ett krematorium upp till ett års tid om inte det andra barnet ger med sig. Hade det inte varit för att det var min pappas sista vilja hade jag inte sagt något. Men nu är det ju det.

Var fanns dom under dessa åren pappa bodde här på Öland? Under dessa 3 år har detta barn varit här en gång och hälsat på och det var under ca 1 timme och under den tiden satt dom andra och pratade med sig själva. Några enstaka gånger kunde hon ringa men under dessa åren så är det lätträknat.

Var fanns dom när pappa blev dålig och där jag ensam vakade över pappa? Var var dom när han dog i mina armar? Var är dom nu när rummet ska tömmas och vart är dom när rummet ska städas? Vart befann dom sig idag när pappa skulle kläs och läggas i sin kista?

Jag vet vart jag var. Jag befann mig vid min pappas sida hela tiden och jag gick enbart ifrån pappa när personalen skulle vända honom och sedan en gång under ca 10 minuter och det var när jag ringde mamma och informerade situationen. Mamma ringde sedan runt till dom andra.

Varför får min pappa inte få vila i frid?

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

2 reaktioner på ”Var fanns dom?

 1. Anna

  Hoppas du verkligen vinner den här striden, han ska ju få ligga där han ville.
  Tänk att vissa vill förstöra som inte ens varit med din pappas sista tid.
  Du är verkligen en kämpe, men man måste få gråta ut i mellan åt också.
  Ta hand om dig! Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: